Fostul președinte al CJ Brașov Aristotel Căncescu cere Comisiei de Control SRI a Parlamentului României să analizeze modul in care la Brasov s-au realizat, prin colaborarea între SRI și DNA, anumite dosare, cu persoane implicate politic, în perioada 2014 – 2017.

Inculpat in mai multe dosare penale, Cancescu solicita să fie invitat la comisia parlamentara pentru a aduce toate detaliile necesare.

In petiția trimisa Comisiei de control al SRI, Cancescu arată ca: “DNA Brașov este o unitate de „elită” a acestei instituții la nivel național, care, alături de direcția din Ploiești, a fost tot timpul lăudată de conducerea centrală.Iată textul integral al scrisorii:

Către Parlamentul României, 
Comisia de Control SRI

În atenția domnului președinte, Manda Iulian,

Subsemnatul, Căncescu Aristotel – Adrian, fost președinte al Consiliului Județean Brașov timp de 4 mandate, între anii 2000 – 2016, inculpat în dosarul făcut de DNA Brașov 1751/62/2015, vă rog să analizați activitatea SRI Brașov care, în colaborare cu DNA Brașov (lucru ce rezultă din comunicatele commune SRI – DNA, date de-a lungul timpului), a întocmit mai multe dosare, atât mie, cât și altor persoane – implicate politic în perioada 2014 – 2017.

DNA Brașov este o unitate de „elită” a acestei instituții la nivel național, care, alături de direcția din Ploiești, a fost tot timpul lăudată de conducerea centrală.

Dosarele DNA din perioada 2014 – 2015 conțin numeroase abuzuri – documente lipsă, înregistrări lipsă (înregistrări care prin decizia instanței trebuiau să-mi fie puse la dispoziție), transcrieri cu omisiuni sau falsuri grosolane, interpretări abuzive ale legislației.

Domnule președinte, vă rog să faceți demersurile necesare la SRI pentru soluționarea urgentă a deciziei Tribunalului Brașov de a-mi fi puse la dispoziție toate înregistrările efectuate de această instituție, în anul 2014, având în vedere că DNA Brașov ascunde numeroase înregistrări, unele foarte importante în apărarea mea în justiție.

Vă rog să clarificați natura activităților din echipele mixte DNA Brașov – SRI Brașov în dosare și implicarea conducerii SRI Brașov (șef DJI și locțuitor).

Vă rog să dispuneți verificări complete în aceste dosare privind natura relațiilor procurorilor DNA Brașov – SRI Brașov privind:
- obstrucționarea justiției;
- tăinure;
- abuz în serviciu;
- represiune nedreaptă;
- folosirea ilegală de înregistrări făcute de persoane neautorizate cu telefonul mobil și folosirea lor, fără verificări prealabile, în instanță;
- folosirea de SRI a unor „colaboratori” din cadrul CJ Brașov - șantajabili datorită unor infracțiuni comise;
- interpretarea abuzivă a legislației;
- urmărirea unor personalități politice (în principal a lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului).

Domnule președinte, în cei 15 ani în care am condus administrația județului Brașov, cu toate că legea prevedea informarea mea în chestiuni ce priveau activitatea Consiliului Județean, informațiile primite au fost nesemnificative, unele chiar puerile, informațiile pe care le aveam din presă fiind, în majoritatea cazurilor, mai complete.

Actuala conducere SRI Brașov s-a remarcat mai mult prin implicarea în dosare făcute mie, primarului din Brașov și mai puțin printr-o muncă de prevenție.

Domnule președinte, solicit să fiu invitat la comisia pe care o conduceți unde pot aduce detalii suplimentare.

Cu stimă,
Căncescu Aristotel – Adrian

Detalii aici: 
3 comentarii la articol "Scrisoarea fostului președinte al CJ Brașov către Comisia de Control SRI a Parlamentului Romàniei"

mariana

19 Mar 2018

bai frate! toti penalii, toti condamnatii care au jefuit bugetele statului roman, s-au imbogatit peste masura1 acum se dau victime curate ca lacrima. cata nesimtire si lipsa de bun simt au acesti idivizi!!!!!
Raspunde

mariana

19 Mar 2018

felicitari acestui ziar. mi-a primit comentariul!!
Raspunde

Melos Negros

19 Mar 2018

Uitați un lucru: că și DNA este doldora de corupție.
Raspunde
Posteaza un comentariu

Nume

Comentariu

some error text here