Sari la conținut

Scripcaru iar construieşte telegondole în Poiană

După ce Primăria Braşov şi Ministerul Elenei Udrea au tocat 30 de milioane de euro pentru „infrastructura“, a aflat şi cel mai gospodar primar că lucrurile merg prost dacă faci totul „hei rup!“.
În fiecare zi din weekend, Poiana Braşov se blochează, din cauza lipsei locurilor de parcare, chestiune semnalată de presă, dar nebăgată în seamă... În schimb, firmelor de casă ale Primăriei, care construiesc pârtii şi le mai şi adminstrează, le merge bine.
Din 6 şi până pe 8 ianuarie, au fost 23.000 de persoane care au urcat sau coborât cu telecabinele, gondola, telescaunele şi teleschiurile, în total încasându-se 600.000 de lei. Practic, afacerile au început să meargă încă din 28 decembrie 2011, iar până duminică, în total, turiştii au plătit 1,6 milioane de lei pentru cartelele de teleferic. În acest context, primarul a scos iar de la sertar promisiuni electotrale neonorate, cum ar fi multpromisa telegondolă, încă din 2005, care să facă legătura între oraş şi Poiana Braşov şi care să faciliteze accesul turiştilor.
„Vom aproba studiul de fezabilitate în Consiliul Local, iar după ce acesta va fi aprobat, vom identifica o sursă de finanţare. Nu excludem nici un parteneriat public-privat“, a declarat  Scripcaru, citat de adevarul.ro.
Totodată, a venit şi cu promisiunea că a anul acesta se va amenaja o şosea de legătură între DN1E Poiană - Râşnov, din zona Poienii Aviatorilor şi care să ajungă la telescaunul Lupului, unde să se amenajeze şi o mică parcare. (S.B.)

Comentarii

Ultimă oră