Sari la conținut

Screening gratuit pentru depistarea osteoporozei în Brașov

screening-gratuit-pentru-depistarea-osteoporozei-in-brasov


În cadrul platformei „Împreună pentru viață, sănătate prin cunoaștere”, pe 3 iulie începe o nouă campanie gratuită pentru depistarea pacienților cu risc de osteoporoză, prin intermediul  determinărilor  de osteodensitometrie.
În Brașov, testările se vor desfășura pe 3, 10, 17 și 24 iulie, între orele 10:00 și 16:00, în farmacia Help Net 67 din Strada Republicii, nr 18, telefon 0368.456.087 sau 0746.333.867. La nivel național, campania se va mai desfășura în București, Galați și Timișoara.

Osteoporoza, o boală a oaselor, fără simptome, care apare mai ales la femeile care au ajuns la menopauză, este definită în principal printr-o densitate minerală redusă la nivel osos, care duce, în timp, la o porozitate crescută a oaselor și, implicit, la risc crescut de fractură. Cea mai frecventă complicație asociată acestei boli este fractura de șold, care apare mai ales la femeile postmenopauză, cu un impact puternic asupra calității vieții acestora.
Osteoporoza afectează una din 3 femei și unul din 5 bărbați, la nivel mondial fiind înregistrate peste 8,9 milioane de fracturi anual.
Potrivit Fundației Internaționale de Osteoporoză (IOF), în România, prevalența osteoporozei postmenopauză este estimată la 11,5% - ceea ce înseamnă că una din trei femei din România suferă de osteoporoză sau afecțiuni osteopenice după vârsta de 55 de ani.

Comentarii

Ultimă oră