Sari la conținut

Școlile din județul Brașov nu se închid din cauza vremii

scolile-din-judetul-brasov-nu-se-inchid-din-cauza-vremii

Școlile din județul Brașov nu se închid cauza vremii, anunțată de meteorologi a fi extremă până miercuri.


   Cursurile nu vor fi suspendate în unitățile de învățământ din județul nostru. Orele se vor desfășura după programul normal, potrivit prefectului Marian Rasaliu. Era oarecum de așteptat, având în vedere că la nivelul Inspectoratului Școlar Brașov nu s-a luat niciodată o măsură atât de drastică din cauza condițiilor meteo nevaforabile.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a declarat seara trecută că școlile pot fi închise din cauza vremii, în funcție de situația din fiecare zonă și a lăsat decizia în seama autorităților locale.

.................................................................................................................

ANM a emis, două Coduri Galbene de vreme severă pentru județul nostru. Primul a intrat în vigoare luni, la ora 14:00, și este valabil până la ora 23:00.

Local în Transilvania și la munte, vor fi perioade de instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale. În intervale scurte de timp se vor acumula cantități de apă care vor depăși 25...35 l/mp. Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse.

Al doilea Cod Galben va fi instituit în județul Brașov începând tot de luni, de la ora 23:00, până marți la ora 23:00. Vor fi averse care vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 50...60 l/mp. Acestea vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat de grindină.

În zonele montane, iar trecător și în Transilvania, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. La altitudini de peste 1500m vântul va avea intensificări de peste 70...80 km/h spulberând zăpada.


   Mai ales pe parcursul zilei de marți (7 mai) local vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor suflând cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h. Vremea va deveni deosebit de rece pentru această dată în toată țara.

Sursa: observatorulbv.ro

Comentarii

Ultimă oră