Sari la conținut

Școala Gimnazială din Ghimbav trece luni la „scenariul galben”

scoala-gimnaziala-din-ghimbav-trece-luni-la-scenariul-galben

Din 21 septembrie 2020, elevii și preșcolarii din Ghimbav se vor întoarce în sălile de clasă, conform „scenariului galben”. Decizia a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov

Preșcolarii și elevii din Ghimbav se vor întoarce la școală conform „scenariului galben”, după ce o săptămână au fost pe „scenariul roșu” (grădinița a fost închisă, iar școala a funcționat în sistem online).

Decizia a fost anunțată de reprezentanții Prefecturii, care au precizat că membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au aprobat propunerea Consiliului de Administrație al Școlii Ghimbav, care a primit aviz favorabil și de la Direcția de Sănătate Publică Brașov și de la Inspectoratul Școlar al Județului Brașov. Motivul pentru care s-a trecut la „scenariul galben” a fost că a scăzut incidența cazurilor de coronavirus cumulate din ultimele 14 zile, de la 3,27 la mia de locuitori în 7 septembrie, la 1,99 la mia de locuitori.

Conform Prefecturii Brașov, decizia a intrat în vigoare din momentul publicării, însă, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Valentin Bucur, Școala Gimnazială din Ghimbav (care are arondată și grădinița), se va redeschide din 21 septembrie 2020, adică de luni.


  „Scenariul galben”, cel privind un risc mediu, presupune între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.


    Conform acestui scenariu, toți preșcolarii, elevii din ciclul primar și din anii terminali merg la școală. Elevii din celelalte sunt împărțiți în grupe care alternează cursurile online cu cele „în clasă”.

Comentarii

Ultimă oră