Sari la conținut

Maestrul Cristian Mihăilescu nu mai este directorul Operei Braşov. „Am fost înlocuit politic”, spune fostul manager care susţine că decizia de schimbare din funcţie nu are legătură cu vârsta lui sau cu pensionarea.

În acest moment la conducerea Operei Braşov a fost numită Cecilia Doiciu, şeful Direcţiei Relaţii Externe, Cultură şi Evenimente din cadrul Primăriei Braşov. „Domnul Mihăilescu va putea reveni la conducerea Operei când se va organiza concurs şi dacă îl va câştiga”, spune actuala directoare. În replică Cristian Mihăilescu spune că va întrerupe orice colaborare cu instituţia pe care a condus-o în ultimii zece ani.

Înlocuit de şase luni. Maestrul Cristian Mihăilescu a fost înlocuit din funcţia de director în urmă cu mai bine de 6 luni, iar din 31 iulie i s-a încheiat şi contractul de colaborare pe partea de regie, spune fostul director. Cu toate acestea maestrul a continuat să pună în scenă spectacole memorabile. Decizia de înlocuire nu a avut legătură cu vârsta sau criteriile de pensionare, susţine maestrul. Şi asta pentru că nu este cel mai bătrân director al unei instituţii de cultură din ţară.

„Pentru că aţi spus de pensie, aş vrea să vă spun că sunt unul dintre cei mai tineri directori din ţară. Această înlocuire a mea cu interimatul doamnei Doiciu de la primărie s-a întâmplat de fapt pe 1 aprilie. Pe parcurs s-au întâmplat lucruri pe care nu vreau să le comentez, lucruri inimaginabile. După câte mi s-au făcut, vă rog pe dumneavoastră să vă daţi cu părerea dacă să mă mai întorc la Operă”, a spus Cristian Mihăilescu - fostul director al Operei Braşov.

Are condiţiile de pensionare. La conducerea instituţiei a fost numită Cecilia Doiciu, şeful Direcţiei Relaţii Externe, Cultură şi Evenimente din cadrul Primăriei Braşov. Noua directoare a Operei Braşov spune că maestrul Mihăilescu a fost înlocuit pentru că îndeplinea toate condiţiile de pensionare: vârsta, dar şi anii de vechime. Va rămâne însă colaborator pe partea de regie, mai spune directoare. „Maestrul Mihăilescu nu a plecat de la Opera Braşov. Există o lege care împiedică continuarea activităţii de manager al operei. După cum ştiţi managerul este o persoană care se ocupă mai mult de partea administrativă. Atâta timp cât îşi doreşte colaborarea cu acest minunat colectiv de la operă, este bine primit, dorit şi aşteptat la opera din Braşov”, a spus Cecilia Doiciu – directoarea Operei Braşov. Cu toate acestea însă maestrul spune că nu se va mai întoarce nici la conducerea Operei şi nici nu va mai avea un contract de colaborare cu Opera Braşov.

Comentarii

Ultimă oră