Reprezentantii B1 TV si-au anuntat  pozitia fata de dezvaluirile facute, duminica, de Robert Turcescu, care a marturisit ca a fost ofiter sub acoperire.
"Am luat cunostinta, odata cu telespectatorii nostri, de marturisirea facuta de Robert Turcescu privind activitatea sa ca ofiter sub acoperire. Nu este menirea postului nostru de a analiza veridicitatea documentelor prezentate, drept care ramane marturisirea lui Robert Turcescu pana la proba contrarie.
In acest sens, in mod evident, activitatea sa de ofiter sub acoperire este incompatibila cu cea de jurnalist. Daca informatiile prezentate se confirma, Robert Turcescu se afla in situatia de a nu fi respectat prevederile Codului deontologic al jurnalistilor, postura care este inacceptabila din punctul nostru de vedere", arata B1 TV. Conducerea postului de televiziune a precizat ca s-a incheiat colaborarea dintre Robert Turcesci si B1 TV. "Este optiunea lui, asa cum si subiectele jurnalistice din cadrul emisiunii sale au fost tot alegerea lui Robert Turcescu", se mai arata in documentul transmis de postul TV.
Robert Turcescua a anuntat, duminica, pe blogul sau ca a fost locotenent colonel sub acoperire. Jurnalistul a facut aceasta marturisire intr-o postare numita "Marturisire si spovedanie". Pe blog, Turcescu a publicat copii ale unui livret militar cu fotografia sa si doua state de plata. Pe livretul militar apare stampila MApN - UM 02515. Veridicitatea documentelor a fost confimata chiar de Turcescu, prezent, duminica seara, intr-o emisiune la postul la care a lucrat.