Sari la conținut

S-au împlinit 19 ani de la accidentul în care a murit Lady Diana

sau-implinit-19-ani-de-la-accidentul-in-care-a-murit-lady-d

Sfârşitul de vară, de fiecare dată poartă şi o tristă amintire. Astăzi se împlinesc 19 ani de când şi-a pierdut viaţa Lady Diana.

Lady Diana, prinţesă de Wales, a murit pe 31 august 1997 în urma unui accident de maşină la Paris, alături de iubitul ei, miliardarul Dodi Al-Fayed.


  Diana Spencer sau Lady Di, aşa cum îi spunea o lume întreagă, a fost soţia lui Charles, prinţ moştenitor al Coroanei Britanice. S-a despărţit de el în 1992 şi patru ani mai târziu au divorţat. Împreună au avut doi băieţi, prinţii William şi Harry.

Nicio altă faţă regală din istoria Marii Britanii nu s-a bucurat de o asemenea popularitate şi recunoaştere internaţională, ca Lady Diana. Cum a ajuns ea să câştigile inimile tuturor? Printr-o atitudine sinceră şi foarte deschisă faţă de problemele celor din jur.

Tocmai de aceea Lady Diana, a fost supranumită "Prinţesa Inimilor", în urma implicării ei în nenumărate cauze umanitare.

La ataţia ani după moartea Prinţesei Diana, controversele încă mai apar. Moartea ei subită într-un accident de mașină a fost urmată de o dovadă spontană și prelungită de tristețe publică.

În 2008, în Marea Britanie, juraţii însărcinaţi să se pronunţe asupra cauzelor morţii prinţesei Diana şi a lui Dodi al-Fayed au concluzionat că a fost vorba de omucidere provocată de maniera neglijentă de a conduce maşina a şoferului Henri Paul şi a paparazzilor care îi urmăreau. Juriul a eliminat explicit posibilitatea unui complot, teorie susţinută, de tatăl lui Dodi, Mohamed al-Fayed.

Anchetele desfăşurate de poliţia franceză şi de Scotland Yard au stabilit că moartea prinţesei Diana şi cea a lui Dodi al-Fayed au urmat unui "tragic accident", provocat de viteza excesivă cu care şoferul, Henri Paul, aflat în stare de ebrietate, conducea maşina în care se aflau cei doi, în încercarea de a scăpa de paparazzi.

Mohamed Al-Fayed l-a acuzat pe prinţul Phillip, soţul reginei Elisabeta a II-a, că ar fi fost în spatele conspiraţiei care a dus la moartea Dianei. Dar supoziţiile nu au fost niciodată confirmate oficial.

Chiar din clipa în care şi-a anunţat logodna cu Prințul Charles, Diana a captat interesul şi a rămas în centrul atenției oamenilor din Marea Britanie și din întreaga lume, atât în timpul căsniciei sale, cât și după divorț şi mai ales după accidentul în care şi-a pierdut viaţa. Acţiunile sale caritabile, dar şi controversele de la casa regală au făcut ca Lady Diana să fie printre cele mai mediatizate persoane publice ale ultimilor 30 de ani.

Comentarii

Ultimă oră