Sari la conținut

Șapte sfaturi pentru un interviu de angajare fără probleme

sapte-sfaturi-pentru-un-interviu-de-angajare-fara-probleme

Pentru ca un interviu de angajare să se încheie cu o ofertă de lucru, este indicat să fii punctual, respectuos, să eviți glumele, dar și subiectele controversate sau personale, arată specialiștii de la monster.career-advice.com. Nu deveni prea comod. Nu trebuie să aplici zicala aceea cu a fi tu însuți, pentru că se poate să te relaxezi prea mult și să lași impresia că nu îți pasă prea tare de jobul respectiv. Nu te lăsa pe spate pe scaun și nu începe să glumești cu angajatorul ca și cum ați fi cei mai buni prieteni. Nu vei lăsa o impresie prea bună, scrie romanialibera.ro.

Respectă regula primei întâlniri.

Este bine să fii sociabil, dar nu prea prietenos și nu intra în detalii foarte personale cu angajatorul, nu îi povesti despre bolile sau copiii tăi.

Nu bate câmpii. Când suntem nervoși, avem tendința să pălăvrăgim. Ca să eviți această situație, specialiștii în recrutare spun că este util să îți faci o listă cu întrebări pe care ai putea să i le adresezi angajatorului, atunci când conversația lâncezește.

Nu întârzia. Specialiștii în recrutare spun că este bine să ajungi cam cu 15 minute mai devreme decât ora fixată pentru interviu, ca să ai timp îți tragi sufletul și să îți verifici ținuta.

Arată respect. Fii amabil cu persoanele de la recepție și cu toți cei pe care îi întâlnești cât timp ești în firma respectivă.

Să nu bei. Uneori, interviurile pot avea loc și în spații mai puțin formale. Ar fi indicat să nu consumi băuturi alcoolice.

Evită polemicile. Este bine să te rezumi la a discuta despre firmă și responsabilitățile pe care ar urma să le ai în cadrul firmei. Nu-ți expune părerile despre subiecte controversate; nu știi ce părere are angajatorul și s-ar putea să obții reacția inversă.

Comentarii

Ultimă oră