Sari la conținut
saptamana-comediei-la-brasov-(2)

Cele mai iubite spectacole de comedie din țară se joacă la Brașov, la “Săptămâna Comediei”.

În perioada 26 mai - 3 iunie va avea loc cea de-a VI-a ediție a festivalului național de teatru Săptămâna Comediei, un festival dedicat exclusiv pieselor de teatru ce se pretează descrierii de „comedie”, așa cum este ea înțeleasă, văzută și transmisă mai departe de către numeroși regizori de teatru.

Timp de 9 zile, de la ora 19, fiecare zi va fi marcată de o piesă-eveniment dintre care 7 în premieră pentru brașoveni, de la Teatrul Act din București, Teatrul  Nottara, Metropolis, Teatrul de Comedie din București și Odeon, dar și de la teatrul gazdă.

Cu ocazia Centenarului României, în programul festivalului Săptămâna Comediei au fost incluse mai multe spectacole după texte ale unor mari scriitori sau dramaturgi români, ca de exemplu: Ion Creangă, Tudor Mușatescu și Mihail Sebastian.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc sâmbătă, 26 mai cu o piesa ”Mincinosul” de Carlo Goldoni a Teatrului Sică Alexandrescu.

Festivalul va fi închis de spectacolul ”…Escu” a Teatrului Mic din București.

Cu ocazia festivalului Săptămâna Comediei, mari nume ale teatrului român contemporan se vor afla la Brașov. Printre invitați se numără Marcel Iureş, Florin Piersic Jr., George Mihăiţă, Constantin Cotimanis, Dan Tudor, Dan Condurache, Catrinel Dumitrescu, Doru Ana, Alexandru Papadopol și mulți alții.

Comentarii

Ultimă oră