Sari la conținut

Săptămâna aceasta e Black Friday. Specialiştii ne recomandă ce să NU cumpărăm

saptamana-aceasta-e-black-friday-specialistii-ne-recomanda-ce-sa-nu-cumparam

Black Friday 2016 vine cu numeroase reduceri la diverse produse, însă asta nu înseamnă că toate produsele la ofertă merită cumpărate.

La fel ca în fiecare an, Black Friday reprezintă ocazia perfectă pentru românii care doresc să-și achiziționeze un telefon sau o tabletă nouă, sau care vor să-și actualizeze gadgeturile actuale cu componente noi. Există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont în această perioadă: importanța mediului online și documentarea sunt doar două dintre acestea. Chiar și așa, însă, există riscul ca unii utilizatori să se orienteze asupra unor ”oferte” pe care nu ar trebui să le ia în seamă în mod normal.

Iată câteva dintre produsele pe care nu ar trebui să le cumperi în Vinerea Neagră.

Televizoare cu branduri necunoscute. Televizoarele se vând foarte bine de Black Friday, iar anul acesta probabil nu va fi o excepție. Însă foarte puține sunt situațiile în care comercianții vor aplica reduceri considerabile celor mai bune modele ale lor. În schimb, ofertele de top vor fi pentru modelele mai puțin performante sau pentru dispozitivele produse de către companii necunoscute. Niciunele dintre acestea nu merită cumpărate de Black Friday.

Anumite console. În ceea ce privește consolele, lucrurile sunt puțin mai complicate. După cum probabil știi deja, Microsoft și Sony au lansat de curând noi modele. Compania din Redmond a introdus Xbox One S, în timp ce japonezii au lansat o versiune PS4 Slim și una numită PS4 Pro. Toate cele trei vor fi probabil extrem de căutate în perioada următoare, motiv pentru care nu ar trebui să vă așteptați la mari reduceri.

Laptopuri de gaming. Black Friday 2016 nu va veni cu prea multe oferte la laptopurile de gaming. Cele mai bune reduceri pentru asemenea produse sunt la finalul anului școlar și la începutul acestuia, așa că nu vă așteptați să vedeți reduceri majore pentru modele cu GeForce GTX 980M sau 970M. În schimb, sunt șanse mari ca magazinele să aibă oferte demne de luat în seamă la laptopurile entry-level.

Când vine vorba de telefoane și de tablete, trebuie să ții cont de ceea ce îți dorești de la dispozitivul respectiv. Unii poate doresc o tabletă strict pentru GPS, caz în care nu are rost să achiziționeze un dispozitiv foarte mare. Alții poate își doresc doar un terminal pentru citit cărți, iar atunci nu va fi nevoie de o performanță foarte crescută, ci doar de un ecran luminos.

Același lucru este valabil și în cazul telefoanelor. Nu are rost un smartphone cu cameră foto de 5MP, doar pentru că e ieftin, dacă tu vrei un dispozitiv capabil să realizeze fotografii de calitate. Sau dacă ești în căutarea unui smartphone dual-sim, nu te rezuma la unul cu un singur SIM doar pentru că ți se pare că faci o afacere bună. Nevoile tale nu se schimbă odată cu un gadget nou, ci gadgeturile se schimbă în funcție de nevoi.


sursa: playtech.ro

Comentarii

Ultimă oră