Sari la conținut

Samsung dă replica rivalilor de la Apple. Lansare în premieră mondială

samsung-da-replica-rivalilor-de-la-apple-lansare-in-premiera-mondiala

Samsung a lansat în această seară, la Barcelona, versiunea a şasea a Galaxy S. Compania a prezentat două versiuni, S6 şi S6 Edge, cea din urmă fiind diferită prin curbarea ecranului în zona marginilor (foto şi video).

Evenimentul a avut loc cu o zi înainte de începerea World Mobile Congress 2015 şi s-a axat, în mare măsură, pe evidenţierea diferenţelor dintre Galaxy S6 şi iPhone 6, scrie businessmagazin.ro.

Lansarea Samsung Galaxy S6, unul dintre cele mai aşteptate momente ale anului, a început la 8.30 ora României. Într-o sală arhiplină, reprezentanţii Samsung au început prezentarea cu sloganul "the next is now" - cu alte cuvinte, viitorul este acum. După o scurtă prezentare video a fost invitat pe scenă JK Shin, CEO al Samsung, care a prezentat noul Galaxy S."Astăzi terminăm cu zvonurile de pe internet", a spus CEO-ul Samsung. "Prezentarea de azi este rezultatul muncii asidue şi a evoluţie continue. Unele companii s-au diferenţiat prin design, altele prin practibilitate. Noi am căutat să producem un telefon care să fie primul din toate punctele de vedere".

     Au urmat mai mulţi speakeri ai companiei, care au prezentat noutăţile pe care S6 le aduce. Wireless charge sau încărcarea fără fir este una inovaţiile pe care cei de la Samsung le-au implementat. Metalul este cu 50% mai rezistent decât în cazul altor telefoane. "Nu trebuie să vă faceţi griji, nu se va îndoi", au spus cei de la Samsung în timpul prezentării, făcând aluzie la problema întâlnită în cadrul iPhone 6.

Meniul a fost modificat, butoanele fiind înlocuite cu texte ce descriu funcţia oferită. Noul sistem de operare permite desemnarea de culori pentru un număr de până la 5 persoane; astfel, în funcţie de persoana care a sunat sau a trimis mesaj, telefonul va lumina în culori diferite.

Poate cel mai interesant aspect prezentat a fost cel legat de noua cameră foto ce foloseşte o lentilă de tip F 1.9, care permite cu 60% mai multă lumină. Pentru a demonstra calitatea acestei lentile, cei de la Samsung au comparat o fotografie şi un film realizate cu iPhone 6 cu aceleaşi imagini captate cu un Galaxy S6. O altă îmbunătăţire adusă camerei este sistemul object tracking autofocus, care permite urmărirea punctului central chiar  dacă acesta se află în mişcare.
Memoria RAM folosită la noile modele este de tip DDR4, o tehnologie cu 80% mai rapidă decât DDR3. Hard diskul este de tip eMMC, un sistem similar celor SSD. Cât despre procesor, acesta va fi unul de tip octa-core. Displayul are aceeaşi dimensiune în cadrul ambelor modele, respectiv 5,1 inci, însă foloseşte tehnologia Quad HD Super Amoled, dezvoltând cu 77% mai mulţi pixeli decât modelele precedente. Mai precis, displayul are o rezoluţie de 577 ppi(pixel per inch). Ecranul folosit este de tip Corning Gorilla Glass 4.

"Bateria se încarcă mai repede decât orice altă baterie de pe piaţă, susţin cei de la samsung. "În 10 minute de încărcare se obţine suficientă putere pentru 4 ore de lucru. Mai important însă, încărcarea completă durează jumătate din timpul necesar încărcării unui iPhone 6". Elementul cel mai mare de noutate este faptul că bateria este încastrată, fiind primul telefon produs de Samsung cu acest tip de schelet. Compania prezentat de asemenea un sistem de plată similar Apple Pay, care va fi compatibil cu soluţiile de plată oferite de Mastercard şi Visa şi va putea fi folosit la aproape 90% din comercianţi, un număr mult mai mare decât cel al comercianţilor la care poate fi folosit sistemul Apple. Cele două modele de S6 au o grosime de 68 milimetri.

Comentarii

Ultimă oră