Sari la conținut

Sâmbătă se lansează, la Braşov, proiectul „Mallţărănesc”

sambata-se-lanseaza-la-brasov-proiectul-malltaranesc

Asociaţia Creştem România Împreună lansează sâmbătă, 18 martie 2017, începând cu ora 11:00, în cadrul Muzeului de Etnografie Braşov, proiectul „Mallţărănesc”.

„Mallţărănesc” este o platformă informatică on-line care facilitează contactul între cei care produc (gospodării sau mici companii de la ţară) şi cei care doresc să folosească şi să consume produse româneşti. Scopul platformei este de a pune gospodăriile tradiţionale de la ţară în legătură cu mediul urban.


     Printre obiectivele proiectului se numără accesul mediului urban la produse autentice, educarea consumatorului în vedere consumului de produse locale, educarea producătorului în vederea punerii pe piaţă a unor produse calitative, generarea unui mediu în care cererea să se întâlnească cu oferta şi realizarea unor lanţuri scurte în care să fie implicaţi câţi mai mulţi producători mici şi mijlocii.

    Cu această ocazie va fi deschis şi primul „Raion cu produse ţărăneşti din GAL Răsăritul Ţării Făgăraşului”, în colaborare cu Asociaţia S.O.S. Ţara Făgăraşului, având ca pricipal obiectiv dezvoltarea unor lanţuri scurte între producătorii si consumatorii din zona Făgăraş-Braşov.

Cei interesați sunt invitați sâmbătă, 17 martie 2017, începând cu ora 11.00, la Muzeul de Etnografie Brașov (Strada Eroilor, nr. 21 A, Brașov), unde va avea loc o conferința de presă unde va fi făcută o mică retrospectivă a proiectului „Adoptă un țăran”, va fi prezentată și lansată platforma malltaranesc.ro şi va fi explicată colaborarea cu primul Grup de Acțiune Locală „Răsăritul Țării Făgăraşului”.

Comentarii

Ultimă oră