Sari la conținut

Salvamontiștii români vor să se instituie „Legea pârtiilor”

salvamontistii-romani-vor-sa-se-instituie-legea-partiilor

Salvamontiștii vor să existe în România un cadru legal prin care să fie sancţionaţi cei care schiază agresiv și lovesc alți turiști. Iar teribiliştii de pe pârtii să fie amendaţi.


  Salvamontiștii vor să impună reguli de bază pe pârtiile din România, pentru a evita accidentele și pentru a le înfrâna elanul teribiliștilor.

Salvamontul propune o lege care se aplică deja în Vestul Europei. Spre exemplu, în Franța sau Austria, teribiliștii de pe pârtii sunt amendați ori li se confiscă ski passul pentru abaterile de la reguli.

Totul a pornit de la plângerile turiștilor care merg la munte să se relaxeze și se întorc accidentați de către cei care schiază agresiv.

Ca să se schimbe lucrurile și în România administratorii pârtiilor din Poiana Brașov împreună cu salvamontiștii și monitorii de schi au întocmit câteva reguli, care ar putea să stea la baza unui cadru legal privind „Legea pârtiilor”.

Astfel, cei care schiază agresiv și lovesc alți turiști sunt obligați să rămână la locul faptei până la sosirea jandarmilor. Vinovatul va fi legitimat și amendat, așa cum se întâmplă pe pârtiile internaționale.

În regulament se mai precizează că „fiecare schior trebuie să fie atent la direcţia de mers a celui aflat în faţa sa, iar când face depăşire trebuie să păstreze o distanţă suficient de mare astfel încât cel depăşit să poată face orice manevră doreşte”.

Totodată, „cei care schiază pe pârtiile închise o fac pe răspunderea lor, iar în caz de accident nu pot cere despăgubiri. Schiorii trebuie să îşi aleaga traseul în funcţie de experienţa pe care o au şi să îşi adapteze viteza astfel încât să poată să evite orice obstacol”.

Comentarii

Ultimă oră