Sari la conținut

Salarii tăiate cu 30% pentru angajaţii Direcţiei Sociale

salarii-taiate-cu-30-pentru-angajatii-directiei-sociale-

Se apropie ziua cea mai tristă pentru angajaţii de la Direcţia de Servicii Sociale (DSS) din Primărie. Din februarie, funcţionarii vor primi salarii mai mici cu 30% şi nu vor mai avea parte de sporul de dispozitiv de 25%. De luna viitoare, oamenii din administraţia publică trebuie să returneze sporurile încasate în urmă cu aproximativ doi ani. Această este hotărârea dată de instanţa de judecată, în urma acţiunii Curţii de Conturi.
Angajaţii de la DSS au avut din partea administraţiei locale o variantă pentru returnarea banilor, însă niciun salariat nu şi-a exprimat vreo opţiune. De aceea, Primăria va trebui să reţină fiecărui funcţionar 30% din salariu.
„Au avut posbilitatea să aleagă între a li se reţine suma maximă din salariu, şi anume un procent de 30%, sau să facă un angajament de plată mult mai lejer, din punct de vedere financiar. În sensul în care sumele reţinute să fie mai mici şi să angajeze fiecare în funcţie  de bugetul familiei la restituirea unor sume mai mari, fie semestrial, fie trimestrial, fie anual” a declarat Răzvan Popa, viceprimar Braşov.
La DSS sunt, în această situaţie 67 de angajaţi, însă în această postură sunt şi alţi funcţionari braşoveni: de la Serviciul de Evident a Populaţiei, de la Direcţia Fiscală, Consiliul judeţean sau alte localităţi din Braşov. Cei mai mulţi dintre ei vor să atace în instanţă, pe altă cale juridică, această hotărâre.

Comentarii

Ultimă oră