Sari la conținut

Sala Studio a Teatrului Dramatic va purta numele actriţei Stela Popescu

sala-studio-a-teatrului-dramatic-va-purta-numele-actritei-stela-popescu

Regretata actriţă Stela Popescu a fost foarte apreciată la Braşov, cu atât mai mult cu cât a locuit o vreme în orașul de sub Tâmpa și a jucat în tinerețe la Teatrul Dramatic, actual „Sică Alexandrescu”. În primăvara acestui an, ea a primit distincţia de „cetăţean de onoare” al Braşovului.

 Stela Popescu a jucat în sute de spectacole anual, în anii petrecuți pe scena teatrului brașovean. Pentru a-i cinsti memoria şi ca semn de recunoaştere Sala Studio a Teatrului Dramatic îi va purta numele.

   „Ne exprimăm regretul pentru trecerea în nefiinţă a uneia dintre celei mai mari actriţe ale scenei româneşti, doamna Stela Popescu, cetăţean de onoare al municipiului Braşov. Pentru a-i cinsti memoria şi ca semn de recunoaştere pentru modul în care, de-a lungul anilor, a evocat Braşovul, oraşul său de adopţie, am propus conducerii Teatrului Sică Alexandrescu ca Sala Studio să poarte numele marii actriţe”, a declarat astăzi primarul Brașovului, George Scripcaru.

Teatrul Dramatic este prima scenă pe care a evoluat artista Stela Popescu. La sfârşitul facultăţii a fost repartizată la Teatrul Dramatic din Braşov, unde a jucat și în peste 400 de spectacole pe an.

„Eu sunt datoare Brașovului, începând de la primii ani de școală și terminând cu facultatea și cu prezența în Teatrul din Brașov. Prezența Brașovului în viața mea mi-a întărit disciplina, morala, demnitatea și astfel am ajuns astăzi să fiu printre cei mai mari artiști ai României…”, mărturisea Stela Popescu, în mai 2017, când i-a fost acordat titlul.


    „Vestea tulburatoare a încetării din viață a uneia dintre celei mai mari actrițe ale scenei românești, ne-a îndurerat profund, lasând un imens gol în sufletele noastre. S-a stins o STEA, dar stralucirea ei va ramâne veșnic în amintirea noastră și a generațiilor viitoare. NU TE VOM UITA NICIODATĂ! Dumnezeu să-i odihnească sufletul!“, a spus Dan Cogălniceanu, directorul Teatrului Sică Alexandrescu.

În semn de respect, Teatrul „Sică Alexandrescu” va arbora steagul negru de doliu.

Săptămâna viitoare, Cinemateca Patria va difuza, in memoriam, filme având-o ca protagonistă pe Stela Popescu.

Comentarii

Ultimă oră