Sari la conținut

Sala Sporturilor „D.P. Colibaşi” şi Bazinul de înot din Braşov vor fi modernizate cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării şi Turimului, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) SA, în condiţiile în care în bugetul local nu există resursele necesare pentru extinderea şi reamenajarea obiectivelor.

Municipalitatea a întocmit deja studiul de fezabilitate, expertiza tehnică şi proiectul tehnic, astfel încât, la finalul lucrărilor, complexul să corespundă standardelor impuse de federaţiile internaţionale de baschet, volei şi handbal.
Investiţie de 6,7 miloane de euro.  Primăria a depus, recent, la Ministerul Dezvoltării documentaţia finală pentru lucrările de reabilitare a celor două obiective. În luna februarie, plenul Consiliului Local Braşov a decis darea în folosinţă gratuită a imobilului, cu terenul aferent, către CNI, demers necesar pentru derularea lucrărilor cu fonduri guvernamentale. În plus, forul deliberativ braşovean a aprobat şi indicatorii tehnico-economici, valoarea investiţiei fiind estimată la circa 6,7 milioane euro.
Sala Sporturilor a fost construită în anul 1978, iar specialiştii municipalităţii au catalogat starea clădirii ca fiind improprie cerinţelor actuale, anunţând că se impune inclusiv realizarea unor finisaje interioare şi exterioare. Obiectivul a mai beneficiat de lucrări de consolidare în 1987 şi, ulterior, doar de câteva mici amenajări.
Bazin olimpic de 4.800 mp. Proiectul de modernizare a bazinului de înot prevede că obiectivul va putea fi utilizat atât de sportivii de performanţă, pentru antrenamente, cât şi persoanele care doresc să îşi petreacă timpul liber. Pe lângă trei sau patru bazine de dimensiuni diferite, vor mai exista cabinete medicale, un centru de tratament, o staţie anti-dopping, saună, jacuzzi, două baruri şi alte facilităţi. Documentaţia menţionează că suprafaţa construibilă va fi aproape dublată, urmând să aibă 4.800 mp. Construcţia va avea trei niveluri: demisol, parter şi etaj. Actualul bazin de înot a fost construit în 1978.

Comentarii

Ultimă oră