Sari la conținut
sahqiri-hattrick-pentru-elvetia-

Elveția a făcut spectacol aseară, la Manaus, contra Hondurasului, într-o partidă ce a contat pentru grupa E, a Campionatului Mondial de fotbal.Elvețienii au prestat un joc exact și s-au impus la scor de neprezentare: 3-0.

Toate golurile naţionalei din "Ţara Cantoanelor" au fost marcate de Shaqiri (6, 31, 71).

Jucătorul lui Bayern Munchen este al doilea elvețian care reușește un hattrick la un campionat mondial, după Sepp Hugi (1954) și primul fotbalist care marchează toate cele trei goluri cu stângul după 64 de ani!

Ultimul a fost brazilianul Ademir, în meciul cu Suedia, din 1950. Shaqiri(foto) a reușit aseară al 50-lea hat-trick din istoria Cupei Mondiale și totodată al doilea de la actuala ediție, după cel semnat de colegul său de la Bayern Munchen, Thomas Muller, în meciul cu Portugalia. Elveția mai reușise o victorie atât de categorică la un campionat mondial, de la victoria împotriva României, în 1994, când a câștigat cu 4-1.

Singurul meci în care nu s-a înscris aseară la Cupa Mondială, a fost cel de pe stadionul Maracana din Rio de Janeior, dintre Ecuador și Franța. Didier Deschamps a operat nu mai puţin de şase schimbări în formula de start faţă de meciul anterior, intrând Sagna, Koscielny, Digne, Schneiderlin, Sissoko şi Griezmann.

Chiar şi în aceste condiţii Les Bleus au jucat bine în faţa unei echipe a Ecuadorului obligată de rezultatul din celălalt meci să câştige. Francezii au avut o posesie mai bună decât sud-americanii, dar nu au reușit să înscrie.

Cel mai bun om al Ecuadorului a fost portarul Alexander Dominguez. Franța-Ecuador s-a încheiat 0-0, deşi formația din Hexagon a jucat mai bine de 40 de minute cu un om mai mult pe teren, după ce Antonio Valencia a fost eliminat.

Cu 7 puncte acumulate, Franța a încheiat grupa E pe primul loc. Un bilet pentru optimile de finală a prins și Elveția care a acumulat 6 puncte. Ecuadorul cu 4 puncte și Honduarsul-fără punct acumulat, părăsesc competiția.

În optimile de finală, Franța va juca împotriva Nigeriei, luni 30 iunie, la Brasilia, iar Argentina va întâlni Elveția marți 1 iulie, joc programat la Sao Paulo.

Comentarii

Ultimă oră