Sari la conținut
sa-votat-de-la-anul-avem-o-noua-zi-libera

Aleşii au mai votat o zi liberă în calendarul bugetarilor. Ziua copilului va fi motiv de sărbătoare. Nu doar pentru puşti, ci şi pentru adulţi. Camera Deputaţilor a adoptat legea prin care 1 iunie este declarată zi liberă.

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, marţi, în unanimitate, în calitate de for decizional, ca ziua de 1 iunie, când se celebrează Ziua Copilului, să fie zi de sărbătoare legală, devenind astfel zi nelucrătoare la nivel naţional.

Documentul stabileşte că Ziua Copilului va fi zi nelucrătoare de sărbătoare legală, astfel că salariaţii vor sta acasă cu această ocazie. Iniţiatorii subliniază că, potrivit specialiştilor, copiii care nu petrec destul timp de calitate cu părinţii lor pot prezenta unele tulburări de comportament. Mai exact, se face referire la neadaptarea familială/socială şi la dezvoltarea de relaţii proaste cu cei din jur.

Codul muncii este, în prezent, singurul act normativ prin care se stabileşte care sunt zilele de sărbătoare legală în care nu se lucrează. Conform acestuia, cele 13 libere legale existente în prezent sunt următoarele:

1 şi 2 ianuarie;
24 ianuarie (care a fost adăugată recent listei);
prima şi a doua zi de Paşte;
1 mai - Ziua Muncii;
prima şi a doua zi de Rusalii;
15 august - Adormirea Maicii Domnului;
30 noiembrie - Sfântul Andrei;
1 decembrie - Ziua Naţională a României;
25 şi 26 decembrie - prima şi a doua zi de Crăciun.

Codul Muncii mai prevede şi două zile libere pentru fiecare dintre cele 3 sărbători religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decât cele creştine, pentru persoanele aparţinând acestora.



Comentarii

Ultimă oră