Sari la conținut

Acest pamflet a apărut în ziarul de umor "Drum Nou". Deputaţii României au o foarte mare problemă. Nişte oameni extrem de răi vor să le bage mâna în buzunar şi să le ia cu japca agoniseala de-o viaţă din leafa mizeră de funcţionar public. Vorbim despre cheltuielile infernale ale vrednicilor oameni ai muncii care conduc ţara şi care se văd nevoiţi să muncească de acum încolo flămânzi, doar pentru ca nouă să ne fie bine. Până acum tot se mai descurcau cum se mai descurcau în pauza de masă, pentru că la restaurantul Camerei preţurile erau rezonabile chiar şi pentru ei. Adică un file amărât de şalău cu cartofi natur şi lămâie se putea consuma la ridicolul preţ de 6,45 ron.
Supele şi ciorbele erau la mare căutare printre angajaţii Parla­mentului. Explicabil, în condiţiile în care preţurile la nenumăratele sortimente variau între 1,25 lei, cazul unei supe simple de pui cu tăiţei, până la aproape 4 lei pentru o ciorbă de perişoare. Aleşii foarte grăbiţi puteau opta pentru o mămăliguţă cu brânză şi smântână, 4,07 lei, o porţie de cartofi prăjiţi de 200 de grame la doar 1,58 lei, sau natur la doar un leu nou. De acuma încolo foametea îşi va arăta colţii haini pe holurile instituţiei, mai ceva decât lupii coborâţi sub Tâmpa la vânătoare de turişti zilele trecute. Motivul? Conducerea Camerei a decis creşterea preţurilor cu 150 la sută pentru produsele de patiserie şi cu 85 la sută pentru băuturile nealcoolice. Întrucât aleşii neamului serveau foarte rar băuturi alcoolice, s-a hotărât ca preţurile la aceste produse să rămână nemajorate... oricum ei se îmbată, de obicei, doar cu apă rece. Câţiva clienţi fideli ai localului ne-au dat câteva reacţii la cald:
Ion Iliescu. „Nu mă  inte­rsează subiectul, măi dragă. Oricum Nina îmi pune în fiecare zi cea mai bună plăcintă cu mere la pachet şi un ceai de sunătoare impecabil”.
Mircea Geoană. „Mihaela, dragostea mea, găteşte impecabil!”
Mădălin Voicu. „Să  dea BEEP în oalele lor şi să-i BEEP draci cu toate preţurile lor de mare BEEP arde-i-ar pe BEEP să-i ardă în BEEP mă-sii”.
CV Tudor. „Domnule, ungurii sunt de vină. Fac pe această cale un apel la colegii mei din PRM să nu mai mănânce la bufetul Camerei. Ăia şi-au luat bucătar ungur şi otrăvesc tot ce prind. Fac un apel şi la concetăţenii unguri: Mâncaţi tot şi mestecaţi cu grijă, măi băieţi!”
Gheorghe Becali. „Io mănânc la Bruxelles....hăhăhăhăhăăăăă....hăhăhăhăăăăăă”.
Marko Bella. „Nicio coleg de la UDMR nu mai mănânche oricume de la cantine de chind Vadim a dat bani la buchetar ca să scuipă în ciorbe la noi. Am dat dispoziţie de partid ca toate nevasturile de deputat UDMR se fache gulaş şi pune la sufertaş pentru soţule lor”.  
De asemenea, tariful de vizitare a Palatului Parlamentului va creşte de la 15 lei la 25 de lei. Pe această  cale, vor plăti bilet de intrare 99,9% dintre aleşii nea­mului care vin în ­vizită acolo zilnic. Vor fi scutiţi de la plata taxei de intrare, portarii şi paznicii - ei chiar ­lucrează acolo.
Bucătarul

Mai multe texte pe site-ul:www.drum-nou.ro.

Fotografie mărită în galerie

Comentarii

Ultimă oră