Este deshisă şi prima expoziţie din acest an… (la jumătatea lui calendaristică): „Fluo Immersion”, sub semnătura artistului sibian Andrei Popa!


    Braşovenii care doresc, pot să viziteze Muzeul de Artă. Instituţia și-a redeschis porțile după mai bine de două luni în care a stat închisă. Şi din cauza pandemiei de coronavirus, dar şi pentru că în incinta sa au fost derulate lucrări de renovare a spaţiilor.

     Vizitatorii trebuie însă să știe că, la Muzeul se poate intra ca în orice altă instituţie – cu masca pe față şi cu dezinfectarea obligatorie a mâinilor.

   Vizitatorilor li se va măsura şi temperatura. Iar trecerea prin fața exponatelor de la Muzeul de Artă se va face în grupuri mici. Foarte mici.

   „Primim grupuri de 3 adulţi, iar dacă este vroba despre grupuri de adulţi şi copii, până la maxim 5, simultan. Între grupuri vor exista pauze de minim 5 minute”, a explicat, Radu Popica, managerul Muzeului.

    Cei care vor trece pragul muzeului vor putea vedea şi prima expoziţie a acestui an, de la Muzeu. O expoziţie ce a avut un vernisaj on-line, căci unul normal nu a fost posibil.

   „Expoziţia Fluo Immersion aparţine artistului sibian Andrei Popa, activ ca restaurator la Muzeul Naţional Brukenthal. Este o expoziţie în care sunt cercetate structurile primare, ascunse ale universului, cele pe care nu le vedem în mod obişnuit, mai ales cele ale lumii vii”, a detaliat Radu Popica.

     Intrarea la Muzeu este 7 lei pentru adulţi, cu 2 lei mai mult faţă de perioada anterioară pandemiei.
 
         Muzeul de Artă se află pe Bulevardul Eroilor nr. 21, în Brașov.