Sari la conținut

Se înființează linia de gardă de Neurologie la Spitalul Clinic Judeţean Brașov

sa-infiintat-linia-de-garda-de-neurologie-la-spitalul-clinic-judetean-brasov

Consilierii județeni au aprobat vineri înființarea liniei de gardă de Neurologie de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Brașov


  Consilierii județeni brașoveni s-au întrunit vineri, în ședință urgentă („de îndată”), pentru a aproba o hotărâre privind înființarea liniei de gardă de Neurologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov.

Ministerul Sănătății a avizat joi înființarea acestei linii de gardă și ne-a recomandat ca până vineri să aprobăm hotărârea în acest sens. După ce vom trimite hotărârea de Consiliu Județean la București, va fi emis un ordin de ministru prin care va fi aprobată noua structură a Spitalului Clinic Județean de Urgență. Acest demers este necesar pentru includerea Spitalului Clinic Județean de Urgență în Programul Național AVC”, a declarat în timpul ședinței președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Ulterior, spitalul din Braşov va putea să depună dosarul pentru includerea în programul naţional amintit, prin care pacienţii beneficiază de metode noi de tratament. La începutul anului, 31 de spitale din România au fost incluse în program, dar Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov nu a putut depune dosarul, tocmai pentru că nu avea linie de gardă pentru Neurologie.

„Ședința de îndată” a Consiliului Județean Brașov a fost convocată pentru vineri, la ora 11.00, însă a început abia la ora 12.00, după ce s-a întrunit cvorumul (era nevoie de prezența a 18 consilieri județeni, dintr-un număr de 35). Aleșii au fost anunțați de ședință joi, în jurul orei 16.00, însă unii au reclamat că nu au primit SMS-urile.

Comentarii

Ultimă oră