Sari la conținut

S-a inaugurat Monumentul Rezistenţei Anticomuniste la Făgăraș

sa-inaugurat-monumentul-rezistentei-anticomuniste-la-fagaras

După 25 de ani de la căderea unui regim blamat de întreaga ţară, Făgăraşul are în sfârşit un Monument al Rezistenţei Anticomuniste în memoria oponenţilor didactaturii apuse

A fost inaugurat duminica trecută, începând cu ora 17.00, o inaugurare care a adunat laolaltă oficialităţi, primari, preoţi din toate cultele, istorici, supravieţuitori ai închisorilor comuniste, urmaşi ai lor şi simpli cetăţeni.

Pe frontispiciul Monumentului, amplasat pe malul lacului la intrarea în cetate, stau scrise cu litere de aur următoarele: ,,Morţi sfinţi în temniţe şi prigoane/Morţi sfinţi în lupte şi furtuni/Noi ne-am făcut din voi icoane/Şi vă purtăm pe frunţi cununi…”

După ce Monumentul a fost sfinţit şi binecuvântat de reprezentanţii Bisericii Ortodoxe, a urmat o serie de alocuţiuni atât de emoţionante, încât nu puţine au făcut să se prelingă lacrimi din ochii celor prezenţi. Au vorbit, printre alţii, protopopii ortodox şi greco-catolic, primarul Sorin Mănduc, preşedintele AFDPR – Octav Bjoza, primul primiministru al României postdecembriste – Petre Roman sau istoricul Marius Oprea.

Seara s-a încheiat cu o expoziţie pe această temă în Turnul Temniţă din Cetate şi cu un concert de nai susţinut în curtea interioară a castelului de artistul Nicolae Voiculeţ. Acesta şi-a început recitalul cu imnul României, scrie bunaziuafagaras.info

Comentarii

Ultimă oră