Sari la conținut

S-a îmbunătăţit în ultimii ani calitatea limbii române în audiovizual

sa-imbunatatit-in-ultimii-ani-calitatea-limbii-romane-in-audiovizual-

Cu ocazia Zilei Limbii Române, care a fost sărbătorită ieri, în ţară şi în străinătate, au ieşit la iveală rezultatele unui recent raport.


  Calitatea limbii române în audiovizual s-a îmbunătăţit în ultimii ani, arată proaspătul raport de monitorizare a mai multor posturi de televiziune şi de radio.

Vicepreşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Răsvan Popescu, a declarat că faţă de anul 2007 numarul de greşeli grave de exprimare de pe posturile de radio şi televiziune, s-a redus la aproape un sfert.

"Cele mai frecvente sunt greşelile de pronunţare ale unor cuvinte, de accent pus greşit, dar sunt şi greşeli de morfologie, sunt şi dezacorduri între subiect şi predicat. Primul nivel de sancţiune este somaţia publică, care îl expune pe cel sancţionat unei discuţii publice. Chiar radiodifuzorii sunt obligaţi să afişeze aceste sancţiuni, în aşa fel încât publicul să ştie pentru ce au fost sancţionaţi şi sigur că nu e nicio plăcere să vezi pe propriul tău post că ai fost sancţionat pentru că nu vorbeşti bine limba română" a afirmat Răsvan Popescu, pentru Radio România Actualităţi.

Comentarii

Ultimă oră