Sari la conținut

S-a descoperit misterul construirii Piramidelor din Egipt !

sa-descoperit-misterul-construirii-piramidelor-din-egipt-

Misterul construirii piramidelor din Egipt, ultima dintre cele sapte minuni ale lumii antice, a reprezentat de milenii o preocupare pentru oamenii de stiinta.

Acum, un fizician de la Universitatea Indiana afirma ca ar fi descifrat enigma, sustinand ca blocurile uriase de piatra necesare ridicarii piramidelor au fost deplasate prin rostogolire.

Joseph West si colegii sai de la Universitatea Indiana, Statele Unite, au publicat recent o lucrare in care propun o abordare diferita a transportului blocurilor de piatra, care reduce considerabil frecarea cu solul, potrivit io9.

Marea Piramida de la Giza, Egipt, care a fost construita in urma cu 4.500 de ani, are in structura sa 2,4 milioane de blocuri de calcar, cele mai multe dintre ele cantarind aproximativ 2,5 tone.

Astazi, oamenii de stiinta inca dezbat modul in care egiptenii au reusit sa deplaseze aceste pietre uriase de la carierele locale. Acum, cercetatorii vin cu o noua teorie.

De fapt, pentru a fi mai precisi, aceasta noua teorie este o variatie a unei idei mai vechi, care sustinea ca egiptenii au atasat blocurilor de piatra niste parghii circulare, ce le-ar fi transformat in niste cilindri mai usor de deplasat.

Comentarii

Ultimă oră