Ferma animalelor de la Sanctuarul de urşi de la Zărneşti şi-a deschis ieri porţile pentru public.

     Devenită casă pentru 31 de animale domestice salvate în ultimii ani de echipa Asociaţiei Milioane de Prieteni, ferma a primit primii vizitatori, un grup de 20 de copii care au aflat poveşti interesante şi inedite despre fiecare specie prezentă.

   Locul a fost numit „Hope Farm (Ferma Speranţei)”, se întinde pe o suprafaţă de 7.000 de metri pătraţi, complet separaţi de ţarcurile urşilor şi este casă acum pentru 3 cai, 5 măgăruşi, 10 capre, 2 oi, 1 porc, 3 iepuri, 4 găini, 2 curcani şi 1 cocoş.

    Astfel, copiii îi pot vedea pe Merlin - calul găsit rănit în drumul spre Sanctuarul Libearty, pe Iubi - scroafa vietnameză care a fost la un pas să devină cină de Crăciun, sau pe Vasilică, cel mai vesel ţap, care s-a lăsat mângâiat de fiecare copilaş în parte.

    „Caii au fost salvaţi de la abator şi nu mai sunt bătuţi cu biciul, măgăruşii nu mai rătăcesc pe câmp în căutarea hranei, iar Iubi, găinile şi curcanii pot sta tolăniţi la soare, nu în farfurie!”, a precizat Cristina Lapis, preşedintele Asociaţiei.

     Hope Farm reprezintă de fapt o fermă educaţională, în cadrul căreia copiii care nu au avut bucuria să crească la bunici, la ţară, pot vedea cum trăiesc şi cum trebuie să fie îngrijite animalele domestice despre care citesc în cărţi sau pe care le văd doar la televizor. Sau altfel spus, pentru copiii care cred în Vaca Mov... „Pot astfel să înţeleagă exact de unde vine carnea pe care o văd în farfurii”, a punctat Cristina Lapis.

      Ferma va fi deschisă pentru vizitare în zilele de marţi şi sâmbătă.

     Intrarea va fi gratuită pentru copiii cu vârste de până la 18 ani, biletul pentru studenţi este de 10 lei, iar adulţii - 15 lei. Acest tarif se achită pe lângă taxa de intrare în Sanctuar, pentru cei care vor să viziteze şi ferma.

    Biletele pot fi achiziţionate online de pe www.millionsoffriends.org, unde se pot face şi programările la vizită, limita maximă fiind de 25 de persoane.