Sari la conținut
sa-dansat-hora-unirii-in-piata-sfatulu

Sute de oameni au participat joi la deschiderea oficială a Festivalului Basarabia – File de Poveste, în centrul oraşului. La evenimentul ajuns la a VI-a ediţie, printre invitaţi, pe lângă reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi mai mulţi elevi, s-a aflat şi fostul preşedinte al Republicii Moldova, Mihai Ghimpu. Timp de trei zile la Braşov se vor desfăşura mai multe acţiuni care au ca scop marcarea celor 96 de ani de la unirea României cu Basarabia.
Festivalul a fost deschis oficial cu discurile organizatorilor şi al invitatului special, Mihai Ghimpu, fostul preşedinte al Republicii Moldova. Imediat după aceea toţi cei prezenţi în Piaţa Sfatului s-au prins într-o mare horă a unirii.
„Eu indiferent unde sunt, la Chişinău, Braşov, Bucureşti, Timişoara sau Cluj, mă simt ca acasă şi aici astăzi cu atât mai mult mă simt foarte împlinit, mulţumit pentru că e 27 martie, ziua în care s-a făcut unirea. E ziua în care s-a dat start reîntregirii neamului românesc, Trăiască România, mulţumim î-naintaşilor noștri şi să avem grijă de ţara nostră, de noi înşine”, a declarat Mihai Ghimpu, fost Preşedinte al Republicii Moldova
Basarabia – File de Poveste reprezintă un proiect care marchează, în fiecare an, la Braşov, actul Unirii Basarabiei cu România, de la 27 martie 1918. Evenimentul îşi propune să atragă şi să implice în activităţile sale atât comunitatea locală, cât şi comunitatea basarabeană din Braşov.

Comentarii

Ultimă oră