Sari la conținut

Ruine şi buruieni în locul Hanului lui Solomon de odinioară (Galerie FOTO)

ruine-si-buruieni-in-locul-hanului-lui-solomon-de-odinioara-galerie-foto

Una dintre cele mai reprezentative clădiri ale Braşovului, veche de sute de ani, a ajuns în paragină. Hanul de la Pietrele lui Solomon este într-o stare avansată de degradare şi nimeni nu este interesat să-l renoveze. Clădirea este proprietate privată, iar municipalitatea nu poate interveni în reabilitarea ei. Chiar în urmă cu şase ani, hanul era locuit, iar până la sfârşitul anilor 90 acesta era un punct de reper pentru braşovenii care mergeau la Pietrele lui Solomon. Pe vremea dictatorului Nicolae Ceauşescu, toate drumurile turistice treceau prin Şcheii Braşovului. Oamenii îşi aduc aminte cu plăcere despre hanul care mai are, încă, pe un perete, fresca Regelui Solomon.

În anii 70-80 aici serveam în fiecare duminică, mai ales vara, câte un mic şi o bere. Ţin minte că într-o zi am stat şi trei ore să iau 2-3 beri aici. Era veselie mare, spaţiul era suficient, oamenii stăteau şi în interior, dar şi pe terasă. Păcat că a fost lăsată să se dărâme această clădire”, este părerea unui braşovean.

Consilierul local PSD, Răzvan Popa, este convins că municipalitatea ar trebui să găsească o soluţie să investească în clădire.

Cred că în acest sens Primăria poate să ceară proprietarului un schimb de imobile. S-au făcut nenumărate astfel de schimburi de imobile. Nu văd de ce nu ar fi posibil şi acum. Hanul de la Pietrele lui Solomon este un monument de referinţă pentru braşoveni şi scheieni în primul rând”, susţine acesta.

Vechiul han de la Pietrele lui Solomon se află în „Zona de rezervație de arhitectură Şcheii Brașovului”, aşa că orice modificare asupra clădirii trebuie avizată și aprobată de Direcția de Cultură.

Comentarii

Ultimă oră