Sari la conținut

Romfilatelia lansează o emisie nouă de timbre „Rase de oi din România”

romfilatelia-lanseaza-o-emisie-noua-de-timbre-rase-de-oi-din-romania

Hotărât lucru, 2017 a fost Anul Oii în România, după celebrele declaraţii „ovine” (destul de delicate) ale ministrului Agriculturii, Petre Daea.

Noua emisie Romfilatelia pecetluieşte acest lucru odată cu lansarea mărcilor poştale „Rase de oi din România”.

Potrivit unui comunicat de presă al companiei, Romfilatelia readuce astfel în prim plan bogăţia patrimoniului natural al României, ca parte a unei tematici numită ovicultură.

Aceasta reprezintă o ramură principală a zootehniei care a avut o contribuţie deosebită la dezvoltarea economică, participând astfel în mod direct la îmbunătăţirea nivelului de trai al oamenilor.

Emisiunea „Rase de oi din România” va fi disponibilă începând de vineri, 13 octombrie 2017, în magazinele Romfilatelia din Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, precum şi în magazinul online.

Pe timbrul cu valoarea nominală de 3,50 lei, este ilustrată rasa Merinos de Palas, cea mai perfecţionată rasă de oi din România, fiind competitivă pe plan naţional și internaţional cu alte rase de tip merinos.

Ţigaia, rasă de oi de podiș, dezvoltată și crescută pentru producţiile de lapte, carne și lână este ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 4 lei.

Cap Negru de Teleorman denumită popular și „Carabașa”este o rasă de oi cu o greutate corporală mare. Poate de asta și timbrul dedicat are o valoare nominală de 4,50 lei.

Comentarii

Ultimă oră