Sari la conținut
romanii-vor-calatori-fara-vize-in-canada

Românii şi bulgarii vor călători fără vize în Canada, de la 1 decembrie 2017.


  Uniunea Europeană şi Canada au semnat duminică la Bruxelles Acordul Economic şi Comercial Cuprinzător (CETA), a cărui semnare a întârziat cu trei zile din cauza unor aprinse dezacorduri interne în Belgia, relatează AFP şi DPA. Canada a acceptat astfel să elimine total regimul de vize pentru toţi cetăţenii români, începând cu 1 decembrie 2017, după o primă etapă de liberalizare parţială de la 1 mai 2017.

"În urma discuţiilor intense din ultimele luni între cei doi Prim-miniştri, Dacian Cioloş şi Justin Trudeau, Guvernul Canadei a confirmat angajamentul de a elimina total regimul de vize pentru toţi cetăţenii români, începând cu 1 decembrie 2017, după o primă etapă de liberalizare parţială de la 1 mai 2017", se arată într-un comunicat de presă al Executivului.

O parte dintre români vor putea merge fără viză în Canada încă din mai 2017.

În perioada de până la momentul eliminării depline a regimului de vize, Canada va introduce o ridicare parţială a vizelor pentru cetăţenii români eligibili care vor calători în aceasta tara. Astfel, la 1 mai 2017, cetăţenii români care au deţinut o viză canadiană temporară în ultimii 10 ani (Canadian Temporary Resident Visa) sau care deţin, în prezent, o viză validă, valabilă pentru Statele Unite (Valid US Non-Imigrant Visa), vor putea să viziteze sau să tranziteze Canada pe baza unei autorizaţii electronice de călătorie (eTA) în loc de viză, se arată în comunicat.

Comentarii

Ultimă oră