Românii citesc mai variat, mai multă psihologie și din ce în ce mai multe cărți în limba engleză și eBooks, arata datele specialiștilor. Astfel, prima parte a anului 2021 a fost marcata de o crestere considerabila pe segmentul de carte de dezvoltare personala (20%), inclusiv in limba engleza, iar in topul vanzarilor continua sa se afle si autori romani contemporani. Mai mult, media comenzii a crescut cu 10% la nivelul primului semestru.

Cea mai bine vanduta carte a fost in aceasta prima jumatate de an Vindecarea copilului interior - Stefanie Stahl.

 

De asemenea, noile aparitii editoriale au intrat rapid in topul best-seller-urilor, subliniind interesul crescut al romanilor pentru titluri recunoscute international.


Astfel, in top cele mai cautate noi aparitii se numara Auschwitz, ultima statie - Eddy de Wind, O chestiune de viata si de moarte - Irvin D. Yalom, Marilyn Yalom, Raspunsuri scurte la marile intrebari - Stephen Hawking, Copilul tau. Parintii tai. Tu - Ioana Chicet-Macoveiciuc si Fiica Reichului - Louise Fein.


Comanda medie a depasit pragul de 100 de lei, in crestere cu 10% fata de perioada similara din 2020 si cu 25% fata de 2019, cand aceasta era de 82 de lei. Cele mai mari cresteri fata de anul 2019 s-au inregistrat pe segmentul de dezvoltare personala (48%), biografii (33%) si carti pentru copii (19%). In raport cu 2020, Biografiile si Dezvoltare personala au avut cresteri de 25%, respectiv 20%.