Sari la conținut

România va deveni destinaţia preferată a turiştilor unguri

România va deveni probabil destinaţia favorită a turiştilor unguri în acest an, a anunţat joi un cotidian de limbă ungară din Bucureşti, Uj Magyar Szo, citând date provenind de la agenţia Magyar Turizmus pentru promovarea turismului ungar.
„Majoritatea vizitatorilor vin să îşi vadă rudele de aici, dar numărul turiştilor fără rude în România continuă, de asemenea, să crească“, a declarat pentru cotidian Julia Soos, directoarea biroului din Cluj al agenţiei. Un program al Guvernului de la Budapesta de cofinanţare a excursiilor şcolare a contribuit în mare măsură la această creştere, a precizat ea. „Presiunea economică“ joacă, de asemenea, un rol în opţiunile turiştilor, în opinia lui Soos. "Cu cât vacanţa este mai mică, cu atât destinaţiile alese de turişti sunt mai aproape, iar Transilvania se află în imediata lor vecinătate“, a spus ea.
În primul trimestru din 2012, România a primit 1,4 milioane de vizitatori din străinătate. Peste o treime (36,1%) dintre cei veniţi din state ale Uniunii Europene (UE) au fost unguri.

Comentarii

Ultimă oră