Sari la conținut

România trimite efective în Grecia pentru gestionarea crizei migranților

romania-trimite-efective-in-grecia-pentru-gestionarea-crizei-migrantilor

MAI va contribui la efortul european pentru gestionarea crizei migrației din Grecia cu 70 de polițiști, 6 autospeciale, două nave de patrulare maritimă și alte mijloace logistice.

România are o contribuție semnificativă, alături de Germania și Franța. În urma Reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, din perioada 17-18 martie la care țara noastră a fost reprezentată de către Președintele României, Excelența Sa, domnul Klaus Iohannis, șefii de stat și de guvern au adoptat o serie de acțiuni și măsuri suplimentare în sprijinul Greciei, în contextul implementării acordului cu Turcia în gestionarea crizei migrației. Ca urmare a angajamentelor asumate, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă a realizat o analiză la nivelul Ministerului Afacerilor Interne privind capabilitățile cu care MAI poate contribui la acest demers european.

Potrivit curierulnational.ro România va contribui la efortul european de gestionare a fluxului de migranți din Grecia cu 60 de polițiști de frontieră, 10 experți în domeniul procedurilor de azil, 6 mijloace auto, două nave de patrulare maritimă și mijloace logistice reprezentând 50 de corturi și containere.

Comentarii

Ultimă oră