Sari la conținut

ROMÂNIA: Şefii câştigă de 9 ori mai mult decât angajaţii obişnuiţi

romania-sefii-castiga-de-9-ori-mai-mult-decat-angajatii-obisnuiti

În România, un muncitor câştigă de aproape nouă ori mai puţin decât un şef. În Germania sau în Japonia raportul este de 1 la 3, scrie Ziarul Financiar.

Un muncitor din România are un salariu de bază de 8,75 ori mai mic decât al unui şef, în timp ce în state precum Ca­nada, Germania sau Olanda mun­citorii câştigă de până la de trei ori mai puţin decât ma­na­gerii lor, potrivit datelor Hay Group Ro­mânia.

În Ja­po­nia, Franţa sau SUA un mun­citor are un sa­la­riu de trei sau patru ori mai mic decât un şef.  Situaţia se explică, pe de-o parte, şi ca urmare a nivelului redus al salariului minim obţinut de angajaţii români prin comparaţie cu cel al altor angajaţi din Europa.

„Diferenţele nu sunt date neapărat de un nivel salarial ridicat al mana­gerilor, cât de nivelul salariilor de bază oferite angajaţilor cu calificări profe­sionale. Spre exemplu, dacă în România un operator de introducere date câştigă 1.000 de lei (225 euro) pe lună, pentru un post similar în altă ţară din vestul Europei se poate obţine 1.500 de euro", a spus Mihaela Lupu de la Hay Group. Mai multe...

Comentarii

Ultimă oră