Sari la conținut

România lansează proiectul "Tangoul Pentru Toţi”

romania-lanseaza-proiectul-tangoul-pentru-toti

În România proiectul "Tango for All” (Tangoul Pentru Toţi), iniţiat în cinci ţări europene şi finanțat de Comisia Europeană, încurajează oamenii de toate vârstele să aprecieze bucuriile dansului.

Între 10 şi 18 septembrie, vor avea loc la Bucureşti şi la Buşteni mai multe evenimente pe această temă.

Cei prezenţi vor acea acces la cursuri de tango, demonstrații în aer liber, sesiuni informative și evenimente culturale.

Proiectul "Tango 4 All”, iniţiat de 6 ONG-uri din 5 țări europene, are ca obiectiv sprijinirea conştientizării valorii aduse patrimoniului cultural european de către dansul propriu-zis (prin creșterea participării europenilor de toate vârstele în activități de cunoaştere a dansului/tango-ului învăţat de la comunităţile de tango argentinian).

“Tango 4 All” reprezintă o premieră în Europa, arătând prin obiectivele sale unitatea de acţiune a mai multor state care, printr-un schimb de bune practici, îşi vor deschide împreună porțile pentru a promova acest dans unic, care a fost inclus în patrimoniul mondial imaterial UNESCO pentru beneficiile sale: postură bună și atitudine, spirit de inițiativă și antreprenoriat, creativitate și inovație, agilitate și dinamism.

   În intervalul 10-17 septembrie 2016, în cadrul “Săptămânii Europene a Tango-ului”, vor avea loc la București (9–14 septembrie 2016) și Bușteni (15-18 septembrie 2016) mai multe activităţi: cursuri gratuite de tango, activități în aer liber, flash-mob-uri, evenimente culturale, spectacole, precum şi sesiuni informative.


   La Buşteni publicul larg va avea acces gratuit pe terasa de la Castelul Cantacuzino pentru a vedea cum se dansează Tango-ul Argentinian de la maeștri internaționali.

   Proiectul va aduce laolaltă 50 de profesori de tango din Europa, aproximativ 300 de participanți la evenimentele locale din fiecare țară implicată în proiect și aproximativ 3.000 de participanți la evenimentul din luna septembrie “Săptâmana Europeană a Tango-ului” din România.

Comentarii

Ultimă oră