Sari la conținut

România a terminat pe 10 Campionatul European de polo

romania-a-terminat-pe-10-campionatul-european-de-polo

Naționala masculină de polo pe apă a României a ocupat locul 10 la Campionatul European de la Belgrad, după ce a fost învinsă categoric de Franța, cu scorul de 12-6 (6-1, 2-1, 2-1, 2-3), sâmbătă, în meciul pentru pozițiile 9-10.

Soarta meciului a fost decisă practic în primul sfert, în care tricolorii au fost surclasați cu 6-1. Echipa antrenată de Dejan Stanojevic nu a reușit să revină în joc, a fost condusă și la opt goluri, 10-2, doar pe final reducând ecartul la șase goluri.

Cosmin Radu a marcat două goluri, Tiberiu Negrean, Daniel Teohari, Dimitri Goanță și Alex Popoviciu, câte unul.

Au mai jucat: Dragoș Stoenescu, Marius Țic — Mihnea Gheorghe, Nicolae Oanță, Andrei Bușilă, Mihnea Chioveanu, Roland Szabo, Alexandru Ghiban.

Tricolorii au terminat pe cel mai slab loc din ultimele cinci participări la Europene, la egalitate cu ediția din 2003. În 2006, România a ocupat locul 4, în 2008 a terminat pe 9, în 2010 s-a clasat pe 7, iar în 2012 și 2014 pe 8.

România avea asigurată deja participarea la turneul preolimpic de la Trieste, la care vor mai evolua Italia, Ungaria, Spania, Rusia, Franța, Germania, Olanda și Slovacia. De pe alte continente vor participa Canada, Kazahstan și Africa de Sud.

Comentarii

Ultimă oră