Sari la conținut

Revoltă în rândul ciobanilor (UPDATE ORA 13.59)

revolta-in-randul-ciobanilor

Modificarea legii vânătorii şi a fondului cinegetic a stârnit revolta ciobanilor din toată ţara. Potrivit noilor reglementări, păşunatul animalelor domestice pe terenul agricol este interzis în perioada 6 decembrie - 24 aprilie. Supăraţi, oamenii susţin că vor avea nevoie de mai multă hrană pentru animale, iar cheltuielile vor creşte.Legea impune şi reducerea numărului de câini de la stâni: cel mult trei în zona de munte. Această limitare vine în urma plângerilor vânătorilor. Aceştia spun că animalele de pază omoară iepuri şi căprioare. Oierii se simt însă nedreptăţiţi.Zeci de ciobani din toată ţara au anunţat că vin în Capitală să-şi protesteze împotriva noilor modificări.

Până acum, 3.000 de crescători au anunţat că vor participa la proteste. Sursa romaniatv.net .

UPDATE ORA 13.59

Peste 2.500 de crescători de oi au protestat astăzi, la Palatul Parlamentului împotriva noilor reglementări ale Legii Vânătorii şi a Fondului Cinegetic, intrate deja în vigoare. Protestatarii au avut ciocniri cu jandarmii, care au încercat să îi oprească să pătrundă în curtea Parlamentului. În busculada creată în încercarea manifestanţilor de a intra în curtea Parlamentului, un jandarm a folosit un spray lacrimogen.

Protestul a fost organizat de mai multe asociaţii de crescători de animale din România, în special de către Agrostar şi Asociaţia crescătorilor şi exportatorilor de bovine, ovine, porcine din România.

Potrivit protestatarilor, ei se împotrivesc noilor reglementări intrate în vigoare în Legea vânătorii şi a fondului cinegetic, care interzice înfiinţarea, întreţinerea sau recoltarea culturilor agricole, fără asigurarea protecţiei faunei de interes cinegetic şi limitează numărul de câini pe care crescătorul de animale îl poate deţine.

Sursa: mediafax.ro

Comentarii

Ultimă oră