Sari la conținut
revine-sorana-primul-titlu-dupa-5-ani

Sorana Cîrstea, locul 243 în clasamentul WTA, a câştigat, duminică, finala turneului ITF de la Bertioga, scor 6-1, 6-7 (4), 6-3, în faţa jucătoarei venite din calificări, Catalina Pella (Argentina, locul 503 WTA).

Fostul număr 21 WTA a întrerupt o serie nefastă de cinci ani în care nu a reuşit să câştige niciun trofeu. Ultimul succes al Soranei Cîrstea se înregistrase în octombrie 2011, în turneul ITF cu premii în valoare de 50.000 de dolari de la Limoge (Franţa). Cîrstea şi-a adjudecat, cu emoţii, titlul la Bertioga, după două ore şi 17 minute de joc, la capătul unui meci care a lăsat impresia că îi scapă de sub control, similar finalei din urmă cu o săptămână, de la turneul ITF de la Guaruja (Brazilia - meci câştigat de Monsterrat Gonzalez, din Paraguay, scor 1-6, 7-6 /5, 6-2).

Turneul de la Bertioga este dotat cu premii totale în valoare de 25.000 de dolari, iar România a înregistrat un succes şi în proba de dublu, prin Cristina Dinu, campioană alături de Indy de Vroome la capătul unei partide disputate vineri.

Sorana Cîrstea a obţinut al optulea titlu ITF al carierei, la simplu. Jucătoarea din Târgovişte mai are nouă trofee ITF la dublu, un titlu WTA la simplu (2008, la Taşkent) şi patru titluri WTA la dublu.

Comentarii

Ultimă oră