Sari la conținut

Rețete de cârnați de casă și secretele preparării lor

retete-de-carnati-de-casa-si-secretele-prepararii-lor

Fripți pe grătar sau prăjiți în tigaie, afumați sau uscați, cârnați sunt unele dintre preparatele delicioase, care pot fi pregătite în casă. Cu toate că îi poți găsi în magazinele de specialitate, sunt cel puțin câteva motive interesante pentru care ar trebui să accepți provocarea de a-i face chiar tu: deții controlul asupra conținutului (de la alegerea cărnii și a mațelor, până la condimente), poți fi cât de creativ vrei și să faci combinații de mirodenii după propriul gust și ai posibilitatea să transformi întreaga operațiune într-o activitate antrenantă de familie (copiii vor adora să te ajute și va fi și un proces educativ pentru ei).


În continuare îți propunem un ghid elaborat de Arctic pentru a face cârnați de casă ca la bunica acasă.

De ce ustensile ai nevoie pentru a prepara cârnați de casă


Atenția ta trebuie să se îndrepte în primă fază către ustensilele care îți sunt necesare în pregătirea cârnaților de casă. Ca să meargă treaba că la carte, ar fi bine să ai la îndemână următoarele:

l  o masina de tocat carne;

l dispozitivul pentru umplerea cârnaților (se atașează la mașini de tocat carne);

l cântar de bucătărie;

l castroane, ligheane pentru depozitarea și frământarea cărnii.


Masina de tocat carne – cea mai utilă ustensilă din bucatarie!


Etapele preparării cârnaților de casă


Pașii pe care experții în artă culinară îi recomandă în acest sens.


Pasul 1 - Alegerea cărnii și a mațelor. Carnea pentru cârnați nu trebuie să fie prea uscată, prin urmare, este recomandat să alegi pulpă de porc fără os, fleică de porc sau de vacă. Pentru cârnați poți folosi mațe de porc sau de oaie, în funcție de lungimea și de diametrul pe care le dorești.


Pasul 2 - Pregătirea mațelor. Mațele ținute în caserole sunt în sare, prin urmare, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să le ții în apă călduță, să se hidrateze și să se desăreze; ulterior, ca să verifici dacă au rupturi, suflă în ele.


Pasul 3 - Amestecul de condimente. Este cel care dă gustul cârnaților de casă. Din amestecul de condimente nu trebuie să lipsească usturoiul, ceapă, boiaua de ardei iute sau dulce, pătrunjelul, cimbrul. După gust, poți folosi și alte mirodenii pentru a da aromaă dorită preparatelor tale.


Pasul 4 - Tocarea cărnii - Alege întotdeauna să toci tu carnea la mașini de tocat carne sau să fie tocată în fața ta, ca să ai control asupra a ceea ce conțin cârnații.


Pasul 5 - Framantatul pastei pentru cârnați. Este foarte important să framanti pastă pentru cârnați cu mâna, nu cu alte ustensile de bucătărie. Este indicat să faci această operațiune repede, astfel încât carnea să rămână rece. Framantarea cu mâna permite o mai bună emulsie între carne și grăsime. În plus, vei obține o pastă afanata, nu compactă, pentru că se păstrează bulele de aer în amestec (că la aluatul pentru prăjituri).


Pasul 6 - Umplerea mațelor. După ce ai fixat dispozitivul pentru umplerea cârnaților, rulează mațele pe el de așa natură încât să nu le rupi. În momentul în care umpli cârnații, ține de ei cât mai aproape de mașini de tocat carne, ca să nu se rupă.


De ce să ții cont ca să obțiii cei mai gustoși cârnați de casă - sfaturi practice


Ca să obții cei mai gustoși cârnați de casă este bine să ții cont de anumite reguli pe care le recomandă specialiștii din domeniul culinar:


carnea proaspătă - este recomandat să alegi tu carnea din care vei prepară cârnații; poți opta între a o toca la tine acasă cu ajutorul unei mașini de tocat carne sau a-l ruga pe măcelar să facă acest lucru la fața locului; carnea pentru cârnați este indicat să fie proaspătă și rece, dar nu congelată;


pune carnea și ustensilele de bucătărie la rece - în procesul preparării cârnaților de casă este esențial să răcești carnea și ustensilele pe care le folosești, pentru că ca grăsimea să își păstreze fermitatea; dacă grăsimea se înmoaie, nu vei obține emulsia dintre carne și aceasta, ci un amestec în care cele două se vor separa; apoi, carnea rece poate fi tocată mai ușor, dar reține că și ustensilele unei mașini de tocat carne trebuie să fie reci.

Comentarii

Ultimă oră