Sari la conținut
remedii-naturale-pentru-gripa-si-raceala

Frigul de afară şi vremea capricioasă favorizează apariţia gripelor şi a răcelilor de sezon. Sistemul imunitar trebuie să facă faţă diverselor atacuri. Aşadar, acum este momentul să acţionăm în forţă pentru a preveni complicaţiile. O tuse simplă ori un gât inflamat, netratate, poate escalada. La tratamentele medicamentoase, poţi adăuga câteva suplimente naturale care au rolul de a întări sistemul imunitar şi de a scurta perioada de refacere. Mai jos avem o listă cu sugestii de produse utile în perioada de gripă:

1. Siropul din muguri de pin. Pentru durerile puternice în gât, tuse, laringită, bronşită sau stări de răceală urmează un tratament cu sirop din muguri de pin. Acesta trebuie administrat de trei ori pe zi: pentru un adult doza este o lingură, iar pentru copii cu vârsta de peste 7 ani este recomandată o linguriţă. După administrare evită să consumi lichide timp de o jumătate de oră.

2. Echinaceea. Este unul dintre cele mai comune remedii naturiste pentru întărirea sistemului imunitar. Datorită proprietăţilor sale antiinfalatorii şi antifungice, reduce durata şi severitatea simptomelor gripei. Cura cu echinaceea nu trebuie să depăşească o săptămână, iar dacă suferi de astm sau alergie la polen, va trebui să consulţi medicul înainte de a începe administrarea deoarece pot apărea complicaţii.

3. Cătina. Fie că alegi suplimente tip pastilă gelatinoasă sau o preferi sub formă de sirop, catină te va ajuta să scapi de gripă mai rapid. Având aproape de 10 ori mai multă vitamina C decât citricele şi o gamă largă de antioxidanţi în compoziţie, cătina este suplimentul ideal pentru vremea rece.

CITEȘTE MAI MULTE PE. ziarulring.ro

Comentarii

Ultimă oră