Sari la conținut
regizoarea-franceza-vanina-vignal-la-brasov

Vanina Vignal este franțuzoaică. Dar iubește România din toată inima. A învățat limba română de drag și a tradus filmele lui Cristian Mungiu (4 luni, 3 săptămâni și două zile, câștigătorul Palme d'Or la Cannes în 2007 și Bacalaureat, distins recent cu premiul pentru regie la același festival). Vanina Vignal a făcut două filme documentare, premiate si proiectate la mari festivaluri de film documentar din lume. Ambele filme au legătură cu țara noastră.

Luni, 20 iunie, brașovenii cinefili o pot întâlni pe realizatoare în cadrul Serilor Artburg, unde proiectează filmul ei de debut Stella (2007). Filmul va fi urmat de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu autoarea.

Stella este o româncă ce îşi petrece zilele cerșind la metroul din Paris. Ea a lăsat totul în urmă în numele iubirii. A decis să locuiască ilegal în Franța convinsă fiind că aici va găsi doctorul care va putea salva viața soțului ei ce suferă de o boală gravă. Si chiar reușește să îl trateze. Dar cu ce preț?

Stella a fost distins cu Premiul de Patrimoniu la prestigiosul festival de film documentar Cinéma du réel, Paris, 2007. Pelicula s-a bucurat de un real succes, având numeroase proiecții în întreaga lume.

Acest film este primul său film și face parte dintr-o trilogie despre România. În 2012, regizoarea a făcut După tăcere care tratează modul în care efectele dictaturii sunt încă extrem de vii, chiar şi după căderea lui Ceauşescu. Un film despre abuzurile statului, despre frică, despre cum se moşteneşte tăcerea de la o generaţie la alta.

Proiecţia are loc luni, 20 iunie, de la ora 19:00 la Hof Cafe (Piaţa Sfatului nr 14). Intrarea este gratuităşi se face până la ora 18:45!

Evenimentul are loc în cadrul Serilor Artburg, seri de film documentar ce au loc în fiecare luni seara în locaţiamenţionată. Serile Artburg aduc în atenţia publicului documentare româneştişi internaţionale ce tratează cele mai diverse teme: ecologie, natură, activism, drepturile omului, politică, societate, sănătate, media etc. Sunt filme de autor, independente, de artă iar intrarea este liberăîn limita locurilor disponibile!

Mai multe informaţiigăsiţi pe pagina de Facebook Artburg.

Asociaţia Artburg a organizat în perioada 13-15 mai prima ediţie a Festivalului de Film documentar şi drepturile omului One World România la Braşov, care s-a bucurat de un real succes la braşoveni.

ARTBURG este o asociaţie culturală care organizează evenimente în domeniile film, teatru, arte vizuale şi de tot felul în Braşov.

Comentarii

Ultimă oră