Sari la conținut
regim-termic-cu-mult-peste-cel-obisnuit

Regimul termic se va menţine constant în următoarele două săptămâni, valorile termice situându-se, în general, peste normele climatologice ale perioadei. Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, valabilă pentru intervalul 28 octombrie - 10 noiembrie 2013, temperaturile maxime ale aerului se vor încadra între 20 şi 24 de grade Celsius, puţin mai scăzute în zona montană.

Conform prognozei ANM, în regiunea Transilvaniei, primele zile ale intervalului de prognoză vor fi caracterizate de un regim termic cu mult peste cel obişnuit la sfârşit de octombrie, fiind de aşteptat valorile diurne de 18-20 de grade şi minime de 4 la 8 grade, ca medie. Începând din 31 octombrie, temperaturile vor scădea, dar se vor menţine, până la 10 noiembrie, în general peste mediile climatologice; temperaturile maxime vor fi în medie de 11-15 grade, iar minimele nocturne se vor încadra între 2-5 grade. Ploi slabe vor fi posibile în zilele de 6 şi 7 noiembrie. La munte, regimul temperaturii aerului se menţine, în cea mai mare parte a intervalului, peste cel normal în această perioadă a anului, cu precădere între 28 şi 30 octombrie, când se aşteaptă valori medii de 13-16 grade, ziua, şi 5-8 grade pe parcursul nopţilor. După data de 31 octombrie scăderea de temperatură va determina medii diurne de 6-10 grade şi nocturne de 1 la 4 grade. Începând cu sfârşitul lunii octombrie, creşte probabilitatea pentru precipitaţii, însă acestea vor fi în general slabe.

Prognoza ANM, valabilă pentru perioada 28 octombrie - 10 noiembrie 2013, are la bază datele provenite de la Centrul European pentru prognoze pe medie durată din Reading, Anglia.

Comentarii

Ultimă oră