Sari la conținut

Record de candidați pentru admiterea la Universitatea Transilvania din Brașov

record-de-candidati-pentru-admiterea-la-universitatea-transilvania-din-brasov

Record de candidați pentru admiterea la Universitatea Transilvania din Brașov.

Admiterea din acest an la Universitatea Trasnilvania din Brașov a adus cei mai mulți candidați din ultimul deceniu. La finalul celor 6 zile de înscrieri pentru admiterea din sesiunea de vară 2021 la programele de licență zi de la Universitatea Transilvania din Brașov au fost validate10.812 dosare depuse (cele mai multe din ultimii 10 ani), cu 11% mai multe decât anul trecut.

Candidații sunt din toate județele României și din alte19 țări


Cea mai mare concurență a fost la Facultatea de Medicină, deși aici admiterea este pe bază de examen: nu mai puțin de1.729 de candidați s-au înscris pentru unul dintre cele 355 de locuri, din care 149 sunt bugetate.


Peste1.500 de dosare au fost depuse și la Facultatea de Științe Economice și Administrarea afacerilor (1.522 de dosare pentru 625 de locuri, din care 213 locuri bugetate).


Concurență a fost și la facultățile cu profil IT și ingineresc, astfel că în top se află și Facultatea de Matematică și Informatică (1.018 dosare pentru 275 de locuri, din care 149 bugetate) și Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor (1.001 dosare pentru 515 locuri, din care 332 bugetate).


La polul opus, cu cei mai puțini candidaț ise află facultățile de Design de Mobilier și Inginerie a lemnului (64 de candidați), Știința și Ingineria Materialelor (48 de candidați) și Muzică (37 de candidați). Dar, la aceste facultăți, și numărul de locuri disponibile este mai mic comparativ cu facultățile menționate anterior.

Înscrierile la Universitatea Transilvania din Brașov s-au desfășurat în perioada 12-17 iulie, exlusiv online, iar în total, au fost scoase la concurs peste 6.000 de locuri la cele 18 facultăți, dintre care aproximativ 2.800 sunt finanțate de la buget. La 15 din cele 18 facultăți, admiterea candidaților se realizează pe bază de dosar.

Rezultatele se vor afișa joi, 22 iulie, pe site-ul admitere.unitbv.ro.

Până atunci, la Facultățile de Medicină, Muzică și Educație fizică și sporturi montane, cei înscriși vor susține examenele și probele practice.


În prezent, la Universitatea Transilvania din Brașov studiază peste 20.000 de studenți.

Comentarii

Ultimă oră