Sari la conținut
reclama-lipsa-caselor-de-bilete-la-rat

Mai mulţi braşoveni s-au plâns la Primărie că nu pot cumpăra biletele de autobuz în anumite zone.Majoritatea chioşcurilor unde se vindeau bilete pentru RAT au fost închise. Ca atare, ai de ales să te urci în autobuz fără bilet, să fii prins de controlori, să mergi pe jos până dai de vreun chioşc RAT sau să iei taxiul. Mai dificil este după ora 20, când majoritatea tonetelor RAT se închid.
Regia de Transport în Comun are pe traseu 45 de linii de autobuze şi troleibuze. Acestea opresc în 386 de staţii, dar sunt disponibile doar 97 de puncte de vânzare a biletelor de călătorie, dintre care 38 reprezintă chioşcuri care aparţin de RAT, celelalte fiind tonete de ziare sau chiar magazine, în special alimentare.
„Creşterea vânzării de bilete este principală sursă de venituri a celor de la RAT. În momentul de faţă se lucrează la implementarea sistemul de e-ticketing, care înseamnă şi diversificarea modalităţilor de a achiziţiona bilete din partea braşovenilor” a declarat viceprimarul Răzvan Popa.
Atunci când s-a început reorganizarea Regiei, primii restructuraţi au fost vânzătorii de tichete, care au dispărut din peisaj odată cu chioşcurile. Ca noutate, au apărut şase automate de bilete răsfirate prin tot oraşul. Administraţia locală vrea să amplaseze prin Braşov alte 40 de astfel de maşinării, până pe la sfârşitul anului viitor.
„Cer celor de la RAT să încerce să implementeze măcar temporar o modalitate nouă de a cumpăra bilete, la cele existente deja. De exemplu, să existe şi varianta achiziţionării de bilete de la şofer, care se practică în toată lumea civilizată” a adăugat Răzvan Popa.
Programul de lucru al vânzătorilor de bilete este inexplicabil. Unele chioşcurile RAT se închid chiar la ora 20, iar tonetele de ziare sunt deschise până la 17.00. Mai mult decât atât, în weekend programul este scurt, iar la ziare, duminică este chiar închis.

Comentarii

Ultimă oră