Selecţionerul Anghel Iordănescu a declarat, sâmbătă seară, că grupa României de la Euro-2016, cu Franţa, Elveţia şi Albania, nu este una facilă, subliniind că naţionala albaneză a progresat foarte mult.
"Cred că este o premieră, România nu a mai deschis niciodată o competiţie la un asemenea nivel. Nu pot spune că e o grupă facilă. Când întâlneşti o campioană mondială ca Franţa, sau Elveţia, nu e o grupă uşoară. Meciul cu Albania trebuie tratat foarte serios, a progresat mult, este o echipă bună şi va face o figură frumoasă", a dclarat Iordănescu.
Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, sâmbătă, după tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European din 2016, că îl bucură faptul că echipa României va juca meciul de deschidere al Campionatului European, cu Franţa, el menţionând că presiunea va fi asupra francezilor.
"Ne bucurăm pentru că ne-am obişnuit cu premiere şi avem o premieră, vom juca pentru prima dată în deschiderea unui turneu final. Acest lucru ne bucură şi ne onorează. Foarte mulţi jucători şi-au dorit Franţa, mai puţin eu. Presiunea o să fie în tabăra adversă. Elveţia e unul dintre cei mai dificili adversari din urna 2. Însă trebuia să întâlnim un adversar de acest calibru. Îmi doresc să fie revanşă pentru domnul Iordănescu. Albania era una dintre echipele pe care ni le doream. Franţa pleacă cu prima şansă, obiectivul nostru este calificarea din grupă", a spus Burleanu.