Sari la conținut

Reacţii după calificarea României în semifinalele Mondialului de handbal. Cum comentează Neagu, Buceschi şi Ryde

reactii-dupa-calificarea-romaniei-in-semifinalele-mondialului-de-handbal-cum-comenteaza-neagu-buceschi-si-ryde

Antrenorul secund al naționalei feminine de handbal a României, Costică Buceschi, a declarat, după calificarea tricolorelor în semifinalele Campionatului Mondial, că cele mai grele minute din meciul cu Danemarca au fost cele după ce Cristina Neagu a ratat o aruncare de la 7 metri, în ultima secundă de joc.

''A fost un meci foarte greu, pe care am reușit să-l ducem până la capăt. Cele mai grele minute au fost cele de după ratarea acelui 7 metri în ultima secundă de joc, pentru că echipa era puțin prăbușită, dar am strâns rândurile și am reușit să stăm bine în apărare și am gestionat foarte bine ultimele cinci minute, am reușit să păstrăm avantajul de un gol până la final. Felicit echipa Danemarcei pentru că a jucat un handbal foarte frumos și împreună am reușit să facem o propagandă bună pentru acest sport'', a declarat Buceschi la conferința de presă de după meci.

Cristina Neagu:

"În primul rând sunt extrem de fericită pentru victorie, am ratat 7 metri care ne putea costa calificarea. (…) Le mulţumesc acestor fete minunate, au dat sută la sută pe teren, au dat totul, sunt mândră de fete. Să le fie ruşine celor care ne-au criticat după trei înfrângeri consecutive în grupă, când noi jucăm pentru noi, pentru famiile noastre, pentru toţi. Habar n-am unde ne putem opri la acest Mondial, o să ne odihnim, nu am cuvinte cât sunt de mândră de această echipă - staf, antrenori, maseuri. Le mulţumim tuturor celor care ne-au susţinut, şi celor din sală, şi celor din faţa televizoarelor", a spus Neagu după calificarea României în semifinalele CM.

Tomas Ryde, selecţioner România:

"E destul de cool acum, am încercat să nu fiu emotiv. Se puteau întâmpla multe, am încercat să găsesc cele mai bune soluţii în apărare. Au fost câteva momente problemă în meci, dar am reuşit să le rezolvăm. Doar când am mai câştigat cu Viborg HK am mai trăit aceleaşi sentimente ca acum. Ambele echipe au avut forţă, Danemarca a avut şi sprijinul publicului şi pentru noi a fost dificil să ne concentrăm cu acest public. Acum nu mă gândesc la Norvegia, bem un pahar cu vin şi Hai România", a spus şi Tomas Ryde.

Comentarii

Ultimă oră