Sari la conținut

Razie pentru verificarea legalității parcării în zona hipermaketurilor

razie-pentru-verificarea-legalitatii-parcarii-in-zona-hipermaketurilor

Razie ieri, în Carrefour, Kaufland şi Coresi, cu poliţiştii de la Rutieră şi cei de la Criminalitate Economică

Hipermaketurile reprezintă unele dintre locurile cele mai predispuse la ocuparea locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi de către şoferi care nu au probleme de sănătate.


   În apropierea sărbătorilor de iarnă, aceste locuri sunt cu atât mai vânate cu cât aglomeraţia în parcările acestor magazine este foarte mare iar locurile sunt aproape de intrările în centrele comerciale. Pentru persoanele cu dizabilităţi care chiar au nevoie de aceste locuri este, însă, un adevărat afront, mai ales că pentru aceste persoane deplasarea este mai dificilă decât în cazul celor care nu au dizabilităţi.

Poliţiştii braşoveni au efectuat o acţiune preventivă în mai multe puncte din oraş, însă au aplicat şi amenzi şoferilor care au dat dovadă de nesimţire şi au dovedit că nu înţeleg rostul acestor locuri de parcare.

„Poliţiştii rutieri, împreună cu lucrători din cadrul secţiilor de poliţie de pe raza municipiului Braşov au verificat legalitatea parcării autovehiculelor pe locurile rezervate şi marcate corespunzător, destinate persoanelor cu dizabilităţi”, a explicat subcomisarul Alina Ivan, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov.

 În total, poliţiştii au legitimat 50 de persoane, au aplicat 29 de amenzi şi 18 avertismente. Cuantumul total al sancţiunilor aplicate se ridică la 8.200 lei.

În timp ce poliţiştii de la Rutieră verificau modul de parcare, colegii lor de la Economic se aflau în hipermarket şi verificau activităţile economice.

„Specialiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o acţiune care a vizat prevenirea şi combaterea activităţilor de comerţ ilicit şi evaziune fiscală. Acest gen de acţiuni se desfăşoară frecvent în această perioadă având, în special, un caracter preventiv”, a mai precizat reprezentanta Poliţiei Braşov.

Controalele au avut loc miercuri, între orele 11.00 - 14.00, la Carrefour - Calea Bucureşti, Kaufland şi Coresi, echipa de control fiind formată din 26 de poliţişti.

Comentarii

Ultimă oră