Sari la conținut

Războiul stelelor a adus deja un miliard de dolari

razboiul-stelelor-a-adus-deja-un-miliard-de-dolari

Cel mai recent film din seria „Războiul stelelor”, „Star Wars: Trezirea Forţei”, a stabilit un nou record istoric în lumea cinematografică, depăşind suma de un miliard de dolari din încasări pe plan mondial, devenind pelicula care atinge cel mai repede acest prag, conform Mashable.  Filmul a avut nevoie de numai 12 zile pentru a detrona Jurassic World, care ajunsese la borna de un miliard de dolari în 13 zile. Jurassic World a avut însă avantajul că a beneficiat şi de o infuzie masivă de bani de pe piaţa chineză, unde Star Wars o să ajungă abia în 9 ianuarie.

Noul film din seria Star Wars a devenit lungmetrajul cu cel mai bun weekend de debut din istoria box office-ului mondial, cu încasări de 529 de milioane de dolari pe plan global.

Filmul produs de studiourile Disney are toate şansele să devină pelicula cu cele mai mari încasări din toate timpurile, unde recordul absolut este deţinut de filmul "Avatar", în regia lui James Cameron, care a generat încasări de 2,7 miliarde de dolari.

"Star Wars: Trezirea Forţei" este regizat de J. J. Abrams, şi este continuarea a faimoasei saga a lui George Lucas. Acţiunea are loc la 30 de ani distanţă de cea din episodul al şaselea al seriei, "Războiul Stelelor: Întoarcerea lui Jedi", lansat în 1983.

Comentarii

Ultimă oră