Sari la conținut
razboi-nationala-steaua

Selecționerul Anghel Iordănescu a declarat, luni, la Aeroportul Henri Coandă, că Federația Română de Fotbal trebuie să sancționeze dur clubul Steaua pentru refuzul de a permite celor șase jucători ai săi să participe la stagiul de pregătire al echipei naționale a României din Turcia.

"Inițial, Steaua a anunțat că toți cei șase vor veni. Ne-am bucurat. Vineri a fost însă o întâlnire la nivelul federație — Steaua, a participat Argăseală și cu mine. După cinci ore, clubul Steaua ne-a propus două variante pe care noi le-am refuzat, dar am propus alte patru variante. Două dintre ele extrem de convenabile și nouă și Stelei. Steaua a avut o poziție de forță. Nu și-a dat acordul pentru această participare la națională, ceea ce mie mi se pare lipsit de fair play pentru că trebuie să respectăm naționala. Trebuie să înțelegem că nu mai suntem în cupele europene. Singura care reprezintă țara e naționala. Din câte știu, jucătorii își doreau să vină, dar ei au fost blocați. Și nu e fair play din partea Stelei, care se află în competiție cu Astra, Dinamo... cluburi care ne-au pus la dispoziție jucătorii. În schimb, Steaua a încercat să boicoteze cantonamentul echipei naționale", a spus Anghel Iordănescu.
"Vreau să scoateţi în evidenţă faptul că nu mă interesează niciun scandal de la FRF. Eu ştiu ce înseamnă omul de fotbal Puiu Iordănescu, mai ales pentru familia Stelei. A făcut multe lucruri frumoase pentru fotbalul românesc. Nu vreau să creadă cineva că am jignit sau să se interpreteze ceva. Ţin să explic şi alte lucruri pentru colegii mei de la alte echipe, e normal să explic ce am discutat cu cei de la FRF. E o formă de respect. N-are rost să ne jignim gratuit mai ales că la Euro sigur vor fi mulţi stelişti. Nu e dată oficială, nu avem pentru ce să ne temem de vreo pedeapsă. Jucătorii Stelei vor la naţională, nu la o selecţionată divizionară. Voiam să fiu mai dur în conferinţa asta, dar m-am mai liniştit. Aştept să văd ce zic cei de la FRF şi mai vedem. Nu mi-e teamă! Cum să depuncteze Steaua? E un regulament, lucrurile sunt clare", a declarat Laurenţiu Reghecampf.

Comentarii

Ultimă oră