Sari la conținut

RATBV va introduce troleibuze și pe linia 6, din 1 august

ratbv-va-introduce-troleibuze-si-pe-linia-6-din-1-august

  În 28 iulie 2020 a ajuns în garajul operatorului de transport RATBV ultimul troleibuz Solaris din cele 26 contractate anul trecut. În aceste condiții, Primăria Brașov a anunțat că, începând din 1 august 2020, vor fi introduse troleibuze și pe linia 6 (Saturn - Livada Poștei).

De altfel, primarul Brașovului, George Scripcaru, a declarat că „este prima dată, după câțiva zeci de ani, când avem, din nou, troleibuze și pe această linie. Celelalte troleibuze din acest lor circulă pe liniile 1, 2 și 31”.

Acest lot face parte din contractul de finanțare nerambursabilă accesată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) în parteneriat cu Municipiul Brașov. Valoarea achiziției a fost de peste 92 milioane lei inclusiv TVA, din care 2% reprezintă contribuția municipalității și 98% fonduri nerambursabile.


     Cele 26 de troleibuze sunt model „Solaris Trollino 18”, articulate, cu lungimea de 18 metri și au o capacitate de 137 de călători, dintre care 40 pe scaune. Ele sunt dotate cu sistem de informare a pasagerilor cu tracking GPS și anunțarea stației următoare, două unități de aer condiționat pentru pasageri și una pentru șofer, două display-uri pentru anunțuri și reclame, patru validatoare, prize USB pentru încărcarea telefoanelor și altor dispozitive mobile, wifi.


   Vehiculele sunt dotate cu acumulator, care oferă o autonomie de minimum 5 kilometri în lipsa contactului cu linia de electricitate, lucru ce le permite să folosească energia din baterii în zonele în care nu există rețeaua electrică necesară. Dealtfel, vehiculele sunt realizate astfel încât să permită accesul persoanelor cu dizabilități.

Anunțul Primăriei Brașov: transport de calitate și prietenos cu mediul, până la finalul anului 2021


    În ceea ce privește cele 32 de autobuze electrice de 12 metri lungime, cumpărate de la firma cehă SOR, până acum au ajuns la Brașov 11 vehicule, care au fost introduse pe liniile 36, 23B și 22. În viitor, pe măsură ce vor fi livrate, aceste autobuze vor fi introduse pe liniile 9, 15, 29, 32, 34 și 53. Cu același producător au mai fost semnate două contracte ce vizează furnizarea a încă 28 de autobuze electrice.


     Tot cu bani europeni, Primăria Brașov va mai cumpăra 25 de troleibuze de 18 metri lungime (pentru liniile 3, 7, 8, 10, 33), 12 autobuze electrice și 10 autobuze hibrid elecrice.


     „Faptul că începem să avem din ce în ce mai multe autovehicule complet ecologice, cu zero emisii poluante, înseamnă un pas important pentru transformarea transportului în comun în principalul sistem de transport din municipiul Brașov, care să înlocuiască, sper, autoturismul personal. În luna august vom avea licitațiile pentru celelalte 25 de troleibuze și 10 autobuze hibrid-electrice, de asemenea achiziționate cu finanțare nerambursabilă de 98% de la UE și suntem în grafic cu livrările celor 60 de autobuze electrice SOR. Până la sfârșitul anului 2021 vom avea un Brașov al transportului de calitate și prietenos cu mediul”, a mai declarat Primarul Brașovului, George Scripcaru.

Comentarii

Ultimă oră